шкільне меню фото

Меню для вінницьких школярів вивісили в інтернеті

30 вересня 2016, 10:19

Що їли діти на сніданок чи обід у шкільній їдальні, тепер можуть дізнатися батьки всіх учнів початкових класів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Меню для вінницьких школярів вивісили в інтернеті

    Додати коментар


Що їли діти на сніданок чи обід у шкільній їдальні, тепер можуть дізнатися батьки всіх учнів початкових класів, повідомляє Vlasno.info. Шкільне меню дорослі можуть переглянути на сайті комунальних підприємств "Школяр" і Меридіан", які забезпечують харчування дітей у вінницьких школах. Меню на сайті КП "Школяр", що обслуговує школи Лівобережної частини Вінниці, було доступне на сайті підприємства і раніше. Від понеділка таку інформацію можна дізнатись на сайті КП "Меридіан", що обслуговує Вишеньку і Центр Вінниці.

– Сайт запрацював у понеділок увечері, – розповіла директор підприємства Алла Михайлова. – Одразу і розміcтили на сайті всю необхідну інформацію, зокрема, і що стосується меню, яке ми пропонуємо школам.

Нагадаємо, до прозорості у роботі комунальних підприємств, що здійснюють харчування дітей у вінницьких школах, закликали громадські активісти Ольга Маліновська і Юлія Грига під час прес-конференції за участю директора міського департаменту освіти Володимира Буняка.

На сайтах обох підприємств розміщені приблизні меню шкільних сніданків вартістю як 5 гривень так і 7 гривень 50 копійок. Школи, і, зокрема, батьки можуть формувати меню на щодень з десяти можливих варіантів харчування.
шкільне меню фото
шкільне меню фото

Нагадаємо, доплачувати 2 гривні 50 копійок до "бюджетних" 5 гривень за харчування дітей Вінницька міська рада запропонувала батькам ще на початку навчального року. Втім, думки вінничан з приводу дофінансування шкільного харчування з батьківської кишені розбіглись. В одних закладах діти продовжують харчуватися лише на 5 гривень з міського бюджету, в інших — батьки доплачують.

За словами керівника КП "Меридіан", єдиного стандарту харчування немає не лише в окремих школах, але й в окремих класах.

– Є класи, в яких одні діти харчуються на 5 гривень, а інші на 7 гривень 50 копійок, – зазначає директор КП "Меридіан" Алла Михайлова.
шкільне меню фото
шкільне меню фото

За словами керівника підприємства, є школи, де в шкільних їдальнях харчуються малюки, але й старшокласники, учні п'ятих класів. Меню для них обирають самі батьки. Вони вирішують, чи потрібно дітям вживати в їжу, приміром, сосиски чи сардельки, чи краще замінити х натуральною тефтелею чи котлетою.

– Найбільше діти полюбляють картопляне пюре і сосиску, – зауважує завідуюча виробництвом шкільної їдальні на Замості Надія Коваль. – А ще їм до вподоби пшенична каша із курячою піджаркою.

Жінка відпрацювала у шкільній їдальні багато років. Каже, що молочне, як правило, діти їдять неохоче. Тому молочні страви включають у меню лише раз на два тижні.

Директор КП "Меридіан" Алла Михайлова запевняє, що підприємство готове максимально враховувати пропозиції батьків у організації харчування їх дітей.

– В одній з шкіл до меню, за яким харчуються діти, входить навіть плов і печеня по-домашньому, – розповідає вона.

Тож, радить батькам виходити із пропозиціями на адміністрацію школи або ж звертатися до підприємства, що організовує харчування дітей.

Переглянути шкільне меню батьки можуть зайшовши на сайт КП "Меридіан" або ж на сайт КП "Школяр".

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення