У Вінниці вшанували події п'ятирічної давності

«Ми вже ніколи ні перед ким не схилимо голови» – вінничани згадували Майдан

21 листопада 2018, 18:56

У Вінниці вшанували події п'ятирічної давності

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Ми вже ніколи ні перед ким не схилимо голови» – вінничани згадували Майдан

    Додати коментар

Сьогодні на Майдані Небесної Сотні у Вінниці зібрались люди, щоб згадати події п'ятирічної давності. А також вшанувати загиблих у неоголошеній війні із Росією. У цій боротьбі загинуло чимало українців. Зокрема, й наші вінницькі бійці, у яких залишились батьки, дружини та діти, повідомляє Vlasno.info.

maydan u vinnytsi 1

— Сьогодні особливий день в нашій історії. Адже саме 21-го листопада, п'ять років тому, наш світ перевернувся. Ми згадали, що в нас є гідність, і що ми люди, які заслуговують на краще життя. І почали боротись, — розпочала ведуча заходу Любов Завальнюк.

maydan u vinnytsi 2

У той час на Майдані Незалежності у Києві вбили вінничанина Максима Шимка. Він потрапив під розстріл снайперами. І серед присутніх на сьогоднішній площі були люди, які бачили це на власні очі.

maydan u vinnytsi 3

— На моїх очах виносили вінницького героя Максима Шимка. Багато моїх побратимів загинули, показуючи, що ми, українці, маємо гідність. Вони віддали своє найдорожче – життя, щоб ми високо тримали голову і не схилялись. І всі ті, хто побував на Майдані у Києві, гадаю вже ніколи ні перед ким не схилять голови. П'ять років тому ми сказали, що ми люди, а не бидло. Ми не хотіли віддавати наші землі, і не віддамо. І впевнений, що незабаром повернемо і Крим, — учасник київського Майдану Василь Любуня.

maydan u vinnytsi 4

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

maydan u vinnytsi 5

— Сподіваємось, що загиблі воїни, які на небесах, стануть янголами і оберігатимуть нашу Україну, — продовжує ведуча.

maydan u vinnytsi 6

Також на заході присутні читали свої вірші.

maydan u vinnytsi 7

— Оцих п'ять років пролетіли, як один день. А водночас – як сто. Боротися за свої свободу та гідність не страшно. Я була фронті, мабуть, у кожному місті від Луганська до Донецька. Ми хоронили наших друзів, і це дуже страшно. Ми, народ, наче і в роз'єднані, але в лиху годину ми з'єднаємось, і ніяка влада нас не роз'єднає. Єдине, що хочу ще додати: бережіть своє життя і життя своїх дітей. І знайте, що вони вже не повернуться такими, якими пішли на фронт. Але завжди очікуйте і приймайте їх такими, якими вони є, — громадська активістка Людмила Бобровська.

maydan u vinnytsi 8

На зібранні працював вільний мікрофон, і міг висловитись кожен.

Читайте ще: Вінничани згадують початок Революції Гідності.


Фото: Олена Гнатишина

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення