учитель року фото

Дві сотні вінницьких вчителів змагатимуться у конкурсі

22 жовтня 2017, 09:02

Понад дві сотні вінницьких педагогів зареєструвались, аби взяти участь у професійному конкурсі "Учитель року — 2018"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Дві сотні вінницьких вчителів змагатимуться у конкурсі

    Додати коментар


Понад дві сотні вінницьких педагогів зареєструвались, аби взяти участь у професійному конкурсі "Учитель року — 2018", повідомляє Vlasno.info.

Їх відеорезюме можна побачити в мережі Інтернет. Сьогодні, 22 жовтня, завершується реєстрація на конкурс. Тож, протягом дня вчителі вінницьких шкіл ще зможуть оформити заявку на конкурс та позмагатися за звання найкращого нарівні із колегами з інших регіонів.

Як повідомили у Вінницькій академії неперервної освіти, цього року випробування відбуватиметься дещо інакше. Після тестування з фахової майстерності на знання з психології та педагогіки, а також практичної роботи з навчального предмету за обраною номінацією учасники конкурсу проводитимуть не майстер-класи, як це було у попередні роки, а візьмуть участь у методичному практикумі.

Від такої "заїждженої" форми, як майстер-класи, організатори конкурсу вирішили відмовитися.

За словами завідувачки лабораторії творчого розвитку особистості педагога кандидата педагогічних наук Наталії Пташник, під час методичного практикуму кожний конкурсант виконуватиме завдання за комп'ютером без доступу до Інтернету та окремо від інших конкурсантів. Кожну роботу кодуватимуть.

Вчителі виконуватимуть різні практичні завдання, зокрема, обиратимуть оптимальні методи та засоби для організації навчально-виховного процесу, використовуючи власний педагогічний досвід. Попри те, що педагогам потрібно буде імпровізувати і виконувати завдання без будь-якої підготовки, в Академії переконані, що із завданням конкурсанти впораються.

— Як правило, на конкурс приходять творчі люди, - зазначає Наталія Пташник. - Це вчителі з досвідом, оскільки за умовами конкурсу стаж роботи учасників має бути не менше п'яти років. Для того, аби впоратись із завданнями конкурсу, їм не потрібен Інтернет. В них це в голові.

До проведення уроку допустять лише п'ять вчителів у кожній номінації. До цієї п'ятірки увійдуть найсильніші учасники, які впорались зі всіма випробуваннями відбіркового етапу.

За попередньою інформацією, районний/міський тур конкурсу відбудеться у листопаді-грудні, обласний — у січні/лютому. До десятого березня статистику по переможцям обласного етапу конкурсу відправлять на Київ.

Нагадаємо, цього року педагоги замагатимуться у чотирьох номінаціях: "Українська мова і література", "Німецька мова", "Фізика", "Фізична культура".

Фото: rik.pp.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення