На реконструкцію зоопарку виділять 11 мільйонів гривень

Резиденція Діда Мороза, клас для вивчення зоології, ветеринарна клініка: на які зміни чекають вінницький зоопарк

14 вересня 2018, 19:13

На реконструкцію зоопарку виділять 11 мільйонів гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Резиденція Діда Мороза, клас для вивчення зоології, ветеринарна клініка: на які зміни чекають вінницький зоопарк

    Додати коментар

У Подільському зоопарку хочуть зробити масштабну реконструкцію. Тут побудують нові каси, поставлять туалети, відкриють навчальний комплекс, ветеринарну клініку та "Резиденцію Діда Мороза". На це буде виділено 11 мільйонів гривень, повідомив директор Департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Капачевскький на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм Вінницької облради. Про це із засідання комісії передає кореспондент Vlasno. info.

– Є постанова Кабінету Міністрів щодо виділення коштів у рамках спільного фінансування на реконструкцію зоопарку. Загальна сума – 11 мільйонів гривень. Керівництво зоопарку готове виділити 1 мільйон. Ми дофінансовуємо 400 тисяч гривень. Це реконструкція території для покращення вольєрів та облаштування території для відвідувачів, - говорить Микола Копачевський.

budjet 51 1

Комісія з питань бюджету, фінансів та регіональних програм підтримала пропозицію та винесла це питання на чергову сесію.

Зараз розробляється проектно-кошторисна документація. Про те, які зміни чекають на "Подільський зоопарк", розказав його директор Євген Ткачик:

– Плануємо будувати нову вхідну групу. До неї будуть входити нові каси, турнікети та туалети (для чоловіків, жінок та окремо для людей з інвалідністю). Буде створений великий двоповерховий корпус, в якому буде навчальний клас на 33 дитини, щоб могли приходити діти з технікумів, шкіл, університетів. Там вивчатимуть зоологію. Все за новітніми європейськими стандартами: з великими моніторами, мультимедійними проекторами тощо. В цьому корпусі будуть облаштовані також адміністративні кабінети та ветеринарна клініка.

tkachik-1 1

Окрім цього, за словами пана Ткачика, буде побудована сувенірна лавка, пункт для охорони. Також спеціально замовлений зруб з Карпат, в якому буде знаходитись Резиденція Діда Мороза.

Проект реконструкції зоопарку отримав назву "Подільський зоопарк – центр сімейного дозвілля".

В майбутньому депутати планують надати Вінницькому зоопарку статус культурно-мистецького закладу.

Читайте також, У вінницький зоопарк привезли «сонячних янголів»»

Фото: Андрій Оленін, 20 хвилин, Реал 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення