В приміщення кинули гранату

На Дніпропетровщині за критику мера підірвали редакцію газети

112
11 липня 2018, 16:39

В приміщення кинули гранату

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Дніпропетровщині за критику мера підірвали редакцію газети

  адміністратор   Коментарі

10 липня видання «Днепр. Главное» повідомило, що у місті Кам'янське (Дніпропетровська область) в приміщення редакції «Событие» кинули гранату. Ніхто не постраждав, інформує Vlasno.info.

На сайті зазначено, що від вибуху загорілося приміщення редакції, а вибуховою хвилею винесло міжкімнатні двері так, що ними пробило стіну. Журналісти в цей момент знаходились в іншому приміщенні та не постраждали.

«Поруч з місцем злочину знайдена балаклава для приховування особи та інші предмети, які говорять про сплановані дії злочинців», – пише видання.

sobytie-granata-3

Головний редактор газети «Событие» Олена Міхолажіна повідомила виданню, що в редакції пов'язують напад з професійною діяльністю і конкретно критикою мера міста Кам'янське Андрія Білоусова.

Зокрема, як пише видання, журналісти вважають, що це пов'язано з виходом в новому номері газети статті про неправомірну установку мером прихованих засобів фото- і відео спостереження за працівниками міської ради, яке було виявлено 5 липня і задокументовано поліцією в відділі реклами міськради.

sobytie-granata-2

Журналісти видання планують передати інформацію про подію директору представництва Freedom House в Україні Метью Шаафу, Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні, а також НСЖУ, повідомляє «Днепр. Главное».

Голова Дніпропетровської обласної організації спілки журналістів Олексій Ковальчук висловив стурбованість тим, що сталося і закликав правоохоронців забезпечити об'єктивне розслідування, а також знайти та покарати злочинців, пише видання.

На Facebook-сторінці видання також з'явилося повідомлення про інцидент. Редакція повідомляє про підпал.

Читайте також: РФ готувала кібератаку, яка б спричинила техногенну катастрофу в Україні.

 

 

Фото: glavnoe.dp.ua


  адміністратор   11 лип. 2018 Друк Коментарі