вінницьке віче фото

Вінницький Сабарів «довів» активістів до НАБУ

04 вересня 2017, 08:01

На першому вересневому вінницькому віче активісти розглянули тему будівництва кладовища

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький Сабарів «довів» активістів до НАБУ

    Коментарі (3)


На першому вересневому вінницькому віче активісти розглянули тему будівництва кладовища на Сабарові. За дотриманням порядку цього разу слідкувало спочатку чотири поліціянти, а згодом — двоє, адже їх колеги покинули зібрання та поїхали на патрульний автівці, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

вінницьке віче фото

вінницьке віче фото
Починається віче з вимог до місцевої влади. Люди закликають юридично переглянути законність побудови під Сабаровом цвинтаря. Відповідно до закону, на населення Вінниці кладовище повинно мати площу 89 гектар, а не 32; нахил цвинтаря повинен йти від міста, а не навпаки; ґрунтові води повинні пролягати нижче двох метрів тощо.

вінницьке віче фото

Vinnicke-viche-3

Було порушено більше шести законів, коли влада запланувала побудову цього кладовища. Земля досі належить Бохоницький сільський раді, тому що не було рішення Верховної Ради щодо передачі цієї земельної ділянки у власність міста. Взагалі вона передбачена для науково-дослідницьких робіт. Через всі ці порушення мешканці Сабарова завтра о 9-й ранку йдуть до міського суду, щоб заборонили незаконне будівництво кладовища. Також ми збираємося 6 вересня їхати до НАБУ. Запрошую людей, хто може поїхати з нами до Києва у середу, – каже адвокат Валерій Палій.

На віче обговорювали інформацію про те, що днями на полі біля Сабарова збираються поховати людей, які після смерті не були впізнані і не знайшлося їх родичів. Для того, щоб влада поставила крапку у цьому конфлікті. Також люди припускають, що приїде Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Проте, все це обговорюється лише на рівні чуток.

Не дивлячись на свій поганий стан здоров'я, на віче прийшов Михайло Сіранчук

вінницьке віче фото

Я не можу спокійно лежати у лікарні, коли навколо таке беззаконня. Як дізнався, що це кладовище посвятив піп з Київського патріархату, я ледь не провалився з восьмого поверху на перший. Хотів би я цьому священику у вічі глянути, – каже Михайло Сіранчук.

Громадський діяч Володимир Воловодюк запевнив, що перемога буде за громадою і кладовище не побудують.

vinnicke-viche-5

Вінничани повинні нам подякувати за те, що ми не даємо владі ховати їх на помиях, – каже Володимир Воловодюк.

Іншу назву дав "тітушкам" юрист Вадим Шмагалов:

вінницьке віче фото

Це поле на Сабарові вже прозвали Куликовим полем, після того як тушонки, не тітушки, вп'ятьох били вагітну жінку. А у міському суді завтра буде суд не тільки щодо Сабарова. О 15 годині там розглядатиметься справа мера Сергія Моргунова стосовно його небажання відзвітувати публічно громаді про свою діяльність.

На завершенні віче людей ще раз закликали завтра о дев'ятій годині прийти до міського суду щодо заборони будівництва цвинтаря та шостого вересня їхати у Київ до НАБУ.

вінницьке віче фото

Фото: Влад Боднар

Коментарі    Оновити список коментарів

Антонина Иванюк
+8 # Антонина Иванюк 04.09.2017, 13:42
К сожалению, наш "уважаемый" мэр не понимает, что он на этом кладбище в первой же могиле похоронит себя как честного человека, и, веру винничан в новую жизнь и реформы. Слабак - если силой, данной ему властью он разгоняет своих сограждан. Бандитов, продажных спортсменов и полицию с дубинками на мирных людей???? "Продолжатели" дел Януковича! Бандитами были - бандитами и остались! ГАНЬБА!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Аркадий
-8 # Аркадий 04.09.2017, 17:40
Покажите где мирную, протестную акцию розгоняли "полиция с дубинкой" или "спортсмены". Все бегают со сматфонами и снимают, потом говорят что кто-то кого-то избил, но ни одного видео нет. Как-то странно все это......
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
as
+1 # as 04.09.2017, 22:50
Странный ты Аркаша инетом совсем не пользуешся наверное.. Про фейсбук ты неслышал, или просто гуглить не умеешь...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення