video-vlasno

Комуністи провели мітинг у центрі Вінниці та «ділили» з патріотами Крим  

23 лютого 2016, 16:42

Близько семи десятків людей зібралися біля Вічного вогню

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Комуністи провели мітинг у центрі Вінниці та «ділили» з патріотами Крим  

    Додати коментар

— Ще вчора на цьому місці виступали школярі та студенти, співали гімн, віддавали шану Небесній Сотні, а сьогодні тут зібрались комуністи, це як плювок в обличчя всім, хто захищає нашу країну, — з гіркотою в голосі говорить до кореспондента Vlasno.info Владислав Головащенко, який випадково проходив повз Європейську площу зранку 23 лютого і побачив зібрання комуністів.
Владислав Головацький фото
Владислав Головащенко

Владислав — автор пам'ятного знаку Небесній Сотні, встановленого на цій же площі рік тому. Вінничани, які проходять повз зібрання, спочатку думають, що це звичайний мітинг, дехто, помітивши у натовпі білоруський прапор, підходить до людей, думаючи, що це білоруси. Але, виявилося, що прапор принесли члени організації "Україна — Білорусь", а от в авангарді цього дійства — товариство "Україна-Росія", яке фактично є продовженням забороненої в Україні Комуністичної партії.

Близько семи десятків людей зібралися біля Вічного вогню, за їх словами, відзначити день радянської армії. Перед зібранням на площі поширювали газету "Вінницька правда", яка виходить щотижня і продається по 2,65 грн.
Іван Бондарчук фото

— Нам заборонили це свято, яке для нас стало днем чоловіків, запровадили натомість 14 жовтня, але ми ще не визначилися для себе, чи будемо його відзначати. Ми вшановуємо загиблих воїнів Червоної армії, тут є ветерани, є члени Союзу радянських офіцерів, — коментує голова товариства "Україна-Росія" Іван Бондарчук.

До слова, сам він, за нашою інформацією, щойно повернувся з Москви. Наприкінці січня у Києві було влаштовано круглий стіл партії "Український вибір" Віктора Медведчука, який зірвали громадські активісти. І в порядку денному виступ голови "України-Росії" було зазначено пунктом 11.

У Вінниці, перед тим, як покласти квіти до меморіалу загиблим у Другій світовій війні, люди, що зібралися на площі, провели мітинг, де виступили Іван Бондарчук, колишня голова обкому Комуністичної партії Лідія Закусілова та інші учасники. Лозунги лунали переважно комуністичного характеру. Виступаючі закликали посилити інформаційну кампанію, щоб нести комуністичні ідеї в маси, залучати молодь. Зачитали привітання російською мовою "С днем Советской армии и военно-морского флота!", підписане обкомом КПУ, ЛКСМУ та вищезгаданими організаціями.
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото

Самі організатори зізнаються, що жодних повідомлень міській владі про своє зібрання не надсилали. Поліцейські, які прийшли на виклик когось із перехожих, розводять руками:

— Вони без комуністичної символіки і порядок не порушують.

Після покладання, делегація попрямувала до приміщення Спілки ветеранів, щоб провести круглий стіл, на якому говорили про інформаційну війну,"історичну пам'ять", і домовитися про те, що далі робити, щоб активніше доносити свої ідеї. Прийняли звернення до Президента з вимогою не перейменовувати низку вулиць, особливо присутніх обурило перейменування вулиці Поліни Осипенко. Також розкритикували ідею замінити на щиті Батьківщини-матері у Києві радянську символіку на українську.

Під час зібрання у багатьох дзвонили телефони, лунали рингтони — гімн Радянського союзу, радянські пісні. Перервали це зібрання громадські активісти, які прийшли, щоб з'ясувати: яка мета діяльності товариства "Україна — Росія", чим вони займаються.
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото

— Ми відновлюємо культурні зв'язки і розповідаємо, як гарно колись жили. Ви певно знаєте, — пояснив Іван Бондарчук і запропонував прийти на зустріч.

— Знаю, — сказав активіст Сергій. — Моя бабуся розповідала. Відмітка в паспорті "Ворог народу" багато про що говорить.

Присутні "загуділи", почали обурюватися, закидати активістам що вони не поважають тих, хто воював. Зрештою, договорилися до того, що Крим забрали — і правильно, російських військ в Україні нема, а українці воюють, бо дурні.

Зібрання розійшлося досить швидко, окрім словесних перепалок жодних інцидентів під час "святкування" не трапилось.
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
мітинг комуністів у Вінниці фото
комуністична газета фото
Фото і відео Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення