корупція фото

Виявляти корупціонерів на Вінниччині допомагають громадські активісти

21 жовтня 2015, 16:45

Побороти корупцію Україні допоможе не лише активна робота компетентних установ, але і високий рівень громадянської свідомості суспільства

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Виявляти корупціонерів на Вінниччині допомагають громадські активісти

    Додати коментар


Побороти корупцію Україні допоможе не лише активна робота компетентних установ, але і високий рівень громадянської свідомості суспільства. До таких висновків дійшли представники вінницької прокуратури, СБУ, МВС та громадських організацій під час круглого столу, присвяченого перспективам антикорупційних реформ у державі.

— Минув уже рік з моменту ухвалення Верховною Радою пакету антикорупційних законів. Формується антикорупційне бюро, скоро вступить у силу закон про національну поліцію, — звітував старший інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Євген Татарчук.

Позитивну тенденцію відзначив прокурор Сергій Захарчук, продовжуючи звіт пана Татарчука:

— За останні 9 місяців у Вінницькій області було складено 58 обвинувачуваних актів за фактами корупційної діяльності. Минулого року за аналогічний період ми виявили 38 таких правопорушень, — сказав він.
круглий стіл щодо корупції у Вінниці фото

Виявити таку кількість злочинців правоохоронним органам допомагають небайдужі громадяни.

— Після революції до нас почали частіше звертатися громадські організації із заявами про факти хабарництва, привласнення державних коштів чи нецільового їх використання, — заявив в.о начальника обласного СБУ Богдан Малюта.

У свою чергу член ГО «Антикорупційна ініціатива» Сергій Нетребський зазначив, що треба підвищувати довіру до держави, щоб збільшити співробітництво громадськості та органів в антикорупційному напрямку.
Сергій Нетребський фото

— Ми допомагаємо правоохоронним органам в міру сил, а також створюємо різну продукцію інформаційного та агітаційного характеру, направлену на боротьбу із корупцією, — сказав пан Сергій.


Головне фото: youtube.com, фото Олександра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення