video-vlasno

Вінницькі селяни «відвойовують» у екс-нардепа власну землю  

12 квітня 2017, 10:32

В Агрономічному чергове загострення земельного конфлікту

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі селяни «відвойовують» у екс-нардепа власну землю  

    Коментарі (66)



У земельному конфлікті в селі Агрономічному, що під Вінницею, стався новий виток. Вчора, 11 квітня, селяни вкотре зібралися на схід села, щоб заявити своє право на більш, п'ять сотень гектар землі, якими до цього часу користувався Національний аграрний університет. Цього разу приводом для зборів та обурення стало те, що викладачі вивели на поля студентів, нібито для проходження практики. А при в'їзді на поле поставили намет та табличку з написом, що це дослідні землі університету, повідомляє Vlasno.info.

Близько 14:00 біля сільради зібрався натовп людей із тридцяти-сорока чоловік. Люди галасують, обурено вигукують, що не віддадуть свою землю. Адже вони тут працювали і мають право на земельну ділянку. Аграрний університет та екс-нардепа-регіонала Григорія Калетніка, який займає у ВНЗ посаду почесного президента, називають рейдером і загарбником. Мовляв, він немає права користуватися їхньою землею.
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото

У центрі натовпу стоїть сільський голова Олег Шулікін. Підіймаючи руки догори, просить тиші. Запевняє людей, що вони боротимуться за свої землі, згідно із законом.

— Вчора ввечері ми побачили, що якісь люди почали на полі виставляти намети. Коли я під'їхав і викликав поліцію, правоохоронці з'ясували, що це студенти. Також був присутнім сам Калетнік. Я пояснював студентам, що це — землі сільської ради, бо вони у межах населеного пункту. Там я дізнався, що наступного дня на поле має виїхати трактор та розпочати роботу на землях, — розповідає сільський голова.
Олег Шулікін фото

Олег Шулікін

Однак, Шулікін запевняє, що землі належать громаді Агрономічного. В нього є всі документи, які це підтверджують. Селяни виступають за те, щоб ці землі поділити між мешканцями села. Крім того, 800 ділянок має відійти місту Вінниці для надання їх пільговим категоріям населення, зокрема атовцям.

Сільський голова запевняє: на цих землях студенти ніколи не проводили досліди. Більше того — вони здавалися в суборенду підприємцю, який щороку засівав їх соняшником та соєю.
генеральний план земель в Агрономічному фото

— Тут працювавла фірма "Поділля-агро" в особі директора Семененка Віктора Михайловича. Минулого року землі були ще засіяні. І директор просився у нас, щоб ми дали йому можливість зібрати урожай. Ми пішли на зустріч, однак, бачу, що дарма. Соя і соняшник сіялися тут щороку, не даючи можливості землі перепочити, — каже сільський голова.

Юридичні тонкощі справи пояснює юристка Олена Медведенко:

— Відповідно до вимог чинного законодавства, всі державні акти, видані раніше 2012 року, підлягають державній реєстрації. Тобто вони мають бути зареєстровані державним реєстратором і внесені до єдиної бази — державного кадастру України. Лише з моменту державної реєстрації наступає право приватної власності на земельну ділянку. Оскільки державний акт, який був в університету, не зареєстрований належним чином, то і право власності не наступило. Більше того — землі експлуатувалися не за призначенням, оскільки здавалися в суборенду. Саме тому, з усіх юридичних підстав, які наклалися, Агрономічна сільська рада діяла в межах законодавства, — пояснила юристка.
Олена Медведенко фото
Олена Медведенко

Однак, днем раніше, 10 квітня, Вінницький районний суд виніс ухвалу про забезпечення позову, якою заборонив Агрономічній сільраді робити будь-що зі спірними землями. Через цей документ мешканці села також обурюються, оскільки їх на слухання не запросили і не дали можливості показати свої докази щодо права власності на землю.

Трактор дискує, студенти дивляться

Через годину селяни вирушають на спірні землі. На двох полях обабіч ґрунтової дороги — залишки бадилля соняшнику. Попід край поля рухається трактор, який тягне борони — розрихлює землю. Кілька студентів разом з викладачами стоять скраю.



Декан агрономічного факультету університету Ігор Дідур пояснює, що у студентів виробнича практика з агрономії.
Ігор Дідур фото

Студенти з деканом універистету Ігорем Дідурем (спереду у червоній сорочці)

— Трактор — з нашого факультету механізації. Ми до цього часу п'ять років обробляли ці землі на підставі тих документів, які у нас були. У нас є науково-дослідне господарство "Агрономічне" і студенти третього курсу зараз пробують проходити виробничу практику. Чому пробують? Бо жителі села забороняють їм користуватися землями, — пояснює освітянин.

Декан запевняє: до цього часу студенти кожного року проходили практику. Однак самі студенти на поставлене аналогічне питання не відповідають.

— Ми маємо розвиватися як аграрії. На чому ж тоді студентам вчитися, — обурюються викладач. — Куди їм їхати?
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото

Калетнік стоїть на своєму: землі їхні

До студентів та викладачів в оточенні людей іде екс-нардеп Григорій Калетнік. Коли бачить посвідчення кореcпондентки Vlasno.info, не стримує емоцій:

— Від того, що я буду вам розказувати, толку мало: ви все-одно спотворите все. Я ж знаю, всі засоби масової інформації, всі інтернет-ресурси, — каже.

Однак згодом все-таки починає розмову. Запевняє, що державний акт на землю має:

— Державний акт на цю землю в міністерства (Міністерства освіти і науки — Vl.), ми — користувачі.
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото

На запитання, чи показував він документ сільському голові, відповідь категорична:

— А хто нам сільський голова? А чого ми маємо йому представляти? Ми з 2012 року користуємося цією землею. Я вважаю, що в кожного є свій рівень компетентності. І те, що положено знати сільському голові, він знає.

Щодо суборенди земель, звинувачення відкидає. Хто така компанія "Поділля-агро" — не знає.

— У суборенду нічого не передавалось, ви запам'ятали? – кидає Калетнік, вже сідаючи до кабіни позашляховика.
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото

"Ганьба" і "загарбник" - селяни вимагають пояснень

Однак, за кілька метрів авто екс-нардепа зупиняють селяни. Під'їжджає сільський голова. Навколо них утворюється гурт. Селяни не стримують емоцій, кричать, що не віддадуть землю. Називають Калетніка рейдером. Кілька разів зриваються на крики "Ганьба!". Екс-нардеп у свою чергу намагається довести людям, що університет має право на землю. Мовляв, власник — Міністерство освіти, вони — лише користувачі.

На місце події приїжджає районна поліція, які викликали селяни. Очільник Віталій Стахов від коментарів утримується. Зауважує тільки, що мають розібратися у ситуації та забезпечити порядок. Кілька поліцейських стоять довкола натовпу. Коли між студентами, що підійшли, та місцевими мешканцями суперечка загострюється, одразу їх рознімають та розводять в різні боки.

Суперечка триває більше години. Втомившись доводити людям свою правоту Григорій Калетнік іде до авто. Селяни запевняють, що чергуватимуть на полях, щоб не допустити техніки.
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото
земля в Агрономічному фото

Фото та відео Тамари Тисячної

Коментарі    Оновити список коментарів

Вася Денисюк
0 # Вася Денисюк 24.04.2017, 23:53
Як некрути, а правда на боці ВНАУ і це всі добре знають, такщо щоб не відбувалось всерівно земля буде у студентів.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Марія Дудник
0 # Марія Дудник 15.04.2017, 15:59
Якщо сільський голова вважає, що правий, тото чому не поводиться по-людськи? Хіба під час посівної і таким чином в Європі доводять права на землю? Поліція ще раз довела, що служить владі, а не закону. Але чому мовчить Міністерство аграрної політики? Невже фізична сила стане над законом?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Леонид
+7 # Леонид 14.04.2017, 14:05
Если это земли которые находятся за Пироговским клажбищем и граничат с дачным массивом Весна,то их давно пора забрать они здаются в субаренду какомуто агро преднриятию и оно уже четвёртый год выращивает там подсолнух и травит окружающую среду и людей живущих с детьми на дачах дустом или каким то другим сильно вонючим ядом.Дети начали болеть астмой.Это злое действо пора прекращать.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Lana Chubach
-1 # Lana Chubach 14.04.2017, 13:42
Про яку справедливість можна говорити по цій справі, якщо навіть журналісти, що добиваються свободи слова, підігрують владі. Хіба ця назва статті відповідає суті? В аграрного університету хочуть відібрати землю, яка належить закладу по закону, а не в екс-нардепа. Продажні ЗМІ так само, як поліція, підтримують тих, у кого влада, гроші і сила.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Taras
+1 # Taras 14.04.2017, 12:39
Подібна ситуація і на Дослідницькому Васильківського р-н Київської обл. Ми вже рік законно і Конституційно хочемо зареєструвати громаду як юридичну особу публічного права. Рік судилися з мінюстом за реєстрацію статута громади і першу і апеляцію виграли. Так мін агрополітики хоче привласнити 1000 га землі, але Громада налаштована радикально. Усім ввірвався терпець. Сотні мільйонів крадуть не платячи податку да ще й на бюджеті сидять. В сілраду і гроша не поступає. В Конституції вказано , що народ (громада ) має права , а не академія
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
alla
0 # alla 14.04.2017, 12:43
Що ж Ви зробите з цим, якщо земля громаді не належить?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Taras
0 # Taras 14.04.2017, 12:57
Та що в межах селища вже належить, а решта в комунальне господарство громади а не жидам міністерств. Зайди в Фейсбук група Конституційні територіальні громади Київщини і стеж за подіями. Ми все інформуємо
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Eleonora Pechenyuk
-4 # Eleonora Pechenyuk 13.04.2017, 16:51
ой, прочитала, що "шулікін відстоює права селян"... аж смішно, прямо до сліз. ВИ ШО ПРАВДА ТАК ДУМАЄТЕ???? глухі та сліпі! крім того, щоб догодити Моргунову і Стахову хіба щось його цікавить? ВІН ВАШУ ЗЕМЛЮ ДАВНО ПРОДАВ І ГРОШІ В КИШЕНЮ ПОКЛАВ!!!!!!!!
Посилання на джерело: ...vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/...senzurniy-likbez -vid-shulikina-10600863.html
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Andrii
+1 # Andrii 13.04.2017, 23:46
Ресурс 20 хвилин кончена, протухла і смердюча масмедіа. Якщо ще можна її так назвати...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Eleonora Pechenyuk
-6 # Eleonora Pechenyuk 13.04.2017, 15:49
Про зухвалу, незаконну і неприпустиму поведінку сільського голови Шулікіна заявив сьогодні у стінах Верховної Ради України народний депутат України Андрій Шинькович, який бере під свій контроль питання відновлення справедливості та порушених прав студентства аграрного. Приємно, що в Україні ще залишились люди, яким не байдужа доля молоді та майбутнього аграрної держави - України. Ми вистоїмо і відновимо справедливість!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
ІМХО
-2 # ІМХО 13.04.2017, 16:15
О як можна перекрутити все та написати нісенітницю! Браво!
Наскільки я зрозуміла, там саме про те йшлося, що законом хотять утвердити неможливість використання земель громади в будь-яких цілях.
Ну-ну, радійте!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Марія
0 # Марія 13.04.2017, 15:47
На жаль, все, на що здатен наш народ, то це доводити екс-... свою правоту. З тими, хто сьогодні обіймає владу, бояться заводити сварку. Ніхто не бачить у провладних чиновників ні декларацій на сотні мільйонів, на приватизованих гектарів земель, ні майна. що й царям не снилося. Невже ми ніколи не доростемо до рівня Закону?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Саша
-3 # Саша 13.04.2017, 15:45
Студенти стоять за можливість стати висококваліфікованими фахівцями, отримати відповідні практичні навички на землях, які з 2012 року на правах постійних землекористувачів належать аграрному. Вам просто цього не зрозуміти. Але це Ваші діти, які хотять кращого майбутнього. Сліпими є ви, бо вважаєте, що Шулікін дасть простим людям землю. Та він вчора відкрито заявляв, що роздав її поліції, прокурорам, аби мовчали. Він її продав, а вас використовує. Не може сільська рада підміняти Верховну і приймати рішення про передачу державної землі у комунальну, а потім і приватну власність. Вас просто розводять!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
ІМХО
+1 # ІМХО 13.04.2017, 15:03
ой, прочитала, що "калетник відстоює права студентів"... аж смішно, прямо до сліз. ВИ ШО ПРАВДА ТАК ДУМАЄТЕ???? глухі та сліпі! крім своїх грошиків хіба щось його цікавить? хоч день та земля використовувалась для практики чи досліджень?
Я не розумію людей, які не своє відстоюють, а чиєсь, причому - хоч би свою вигоду якусь мали б... а то стоять, кричать, бо так сказали, бо пригрозили, бо президент. ВИ ШО?? громада стоїть, бо це її може останній шанс отримати ділянки, за якими вони по 30 років у черзі стоять.
а ви за шо стоїте? за студентів? і в малинівці теж про бідолашних студентів думали, коли землю забирали?
всі знають, що аграрний - найкорумпованіший вуз вінниці, де заліки та іспити складають як не за гроші, так за "стойбіща".
то стійте, стояки.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
alla
-3 # alla 13.04.2017, 15:13
За якими це землями вони по 30 років у черзі??
А до 2012 року вони де були?
Поки вони стояли в черзі, університет навчав студентів на базі цих земель.
Уже скільки років, як Кабмін надав ці землі університету.
А пан Шулікін щойно спохватився, що землі треба людям "роздати".
Що, смачненьке сусідське яблучко?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
аlla
0 # аlla 20.04.2017, 22:32
Шановна по тому як ви розсуджаете то ви викладач або студент аграрного,і своеї думки не маете.А говорите те, що вам втохмачать в вашу голову.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Галина Кравченко
+4 # Галина Кравченко 13.04.2017, 13:43
Панове, а хтось із вас взагалі, розуміє, скільки коштує та земля? А чому ніхто не розповідає, що пан Калетник, взяв у оренду ліс в Бучаличівському лісництві? Чому ніхто не показує який у нього там будинок, триметрові ворота, паркан. Вишки по всьму лісі для мисливців. А загарбати кусок землі під Вінницею, чому б і ні? Потім її продати ту землю. Студенти наївні діти, не розуміють, що їх використовують. Їх підставляють і ними прикриваються. А селяни в своєму праві.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
the truth
-4 # the truth 13.04.2017, 11:01
Я так розумію, Ви хочете отримати образи у відповідь. Що ж, Ваше право.
1. Ви не вмієте спілкуватися з людьми по-людськи, тому й захищаєте собі подібних (маю на увазі славнозвісного Шулікіна)
2. Ви не хочете дивитись правді у вічі, тому й заперечуєте її. Ви займаєтесь самообманом. Не набридає?
3. Є відома приказка: "Скажи, хто твій друг, і я скажу, хто ти". Коментарі зайві...

P.S. Особисто я - не студент, не викладач, не науковець. Я й не депутат, не житель села Агрономічне. Тому моя позиція - об'єктивна. Я нікого не захищаю, крім живої Правди. Вам же раджу задуматись про Ваше ім'я. Пам'ятайте: усі ці суперечки закінчаться і настане суцільний неминучий сором. І Ви про це знаєте.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
alla
-3 # alla 13.04.2017, 11:48
і правда на боці ВНАУ! Це й так всім зрозуміло. Затіяли цей балаган, аж смішно)))
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Оксана Загрій
-3 # Оксана Загрій 13.04.2017, 09:53
Цирк влагтував голова із своїми пяними посіпаками. А ми взагалі вийшли на своє поле сіяти. І тут відбірний мат від Шулікіна в сторону студентів. Він провокував бійку. Аде студенти виховані і на це не повелися.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
ІМХО
-1 # ІМХО 13.04.2017, 09:41
Який сором - зганяти студентів і викладачів, та заставляти їх "відстоювати" свою, президентську, позицію!
Якби закон був на боці господіна президента, то хіба треба було б влаштовувати такий цирк на полі та використовувати студентів в той час, коли йдуть пари?!
Думаю, все і так ясно. Потрібен час, аби довести право громади користуватися своєю землею. Успіхів!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
the truth
-3 # the truth 13.04.2017, 11:41
Будь ласка! Можете доводити хоч 300 років. Все одно, ця земля не Ваша. Вона не належить Вашій громаді, вона належить державі. А держава визнала за необхідне навчати студентів, підіймати українську економіку і сільське господарство. І права на ДЕРЖАВНУ землю у Вас немає. То ж хай маркіз Карабас пошукає якусь іншу землю, щоб віддячити п'яненьких виборців і змучених, втомлених життям, але все-таки наївних бабусь. Мені шкода тих, хто повірив сільському голові. Але нашим людям - не вперше. І на майбутнє: перед тим, як щось комусь обіцяти, потрібно думати, чи реально буде це виконати!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
ІМХО
+4 # ІМХО 13.04.2017, 14:52
У голови СР є хоча б документи з держкадастру на руках, які доводять, що земля входить у власність громади. А чим може довести ваш президент свою правоту? Маханням крилами та тиканням пальцями? Це ще не визнали підтверджуючим фактом.
І на майбутнє - перш, ніж обзивати людей "славнозвісними", майте при собі хоч якісь докази. А то базікати всі уміють, та переказувати неперевірені факти, які "аднабабкаказала". Ага.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Оксана Загрій
-6 # Оксана Загрій 13.04.2017, 00:35
Я особисто була присутня на цих подіях. Скажу відверто якби сільський голова так заматюкався до моєї дитини, а це відео подали адекватні змі, тала б йому добре при всіх в морду. Урод. Хай до Стахова так говорить. Адже сільські жителі вже знають де має бути діляночка поліціянта, прокурора. Чого Шулікін пороздавав землі чужим, ща бабки, його місцеві навіть царьком прозвали. А він собі блондинок через день по полю возить, па з ними шукає. А тих бабок і алкоголіків він просто використав - і все.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Г горе
+9 # Г горе 12.04.2017, 21:40
Те що всі студенти і викладачі так стараються, всюди пишуть коментарі і знімають ролики про так званих "рейдерів", це все так смішно виглядає, з такими людьми в цій країні ще довго нічого хорошого не чекайте. Звичайна людина хоче отрмати шматок землі, а "патріти" не дають дер...ити типу державну землю, захищаючи і примножуючи багатство такої великої людини як г.м. З цього приводу всім хто так прагне покращити благополуччя г.м. хочеться сказати вже крилатий вислів його однопартійців (які у свій час балатувалися на міського голову м. Харків): "Міша все х""н" давай спочатку... тобі ніхто грошей не дасть.."
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
the truth
0 # the truth 13.04.2017, 11:09
А ви не замислювались про те, що цим студентам і викладачам Є, ПРО ЩО ПИСАТИ? Зізнайтесь же, ваші налажали прилюдно і перед камерами. Якої ж реакції ви чекаєте від студентів?...

Ви отримали свій гіркий урок. Надалі поводьтеся стриманіше. Навіть якщо мова йде про бажаний чужий шматок земельки...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
правда
+14 # правда 12.04.2017, 20:47
Аграрні студенти ми побачили ваші коментарі написані всі під копірку . А яка лапа у Колетніка, що за один вечір суд прийняв ухвалу на його користь, які взагалі у нього лапи коли він прямо у вічі говорить, що я цю землю заберу. І самі студенти говорять поза очі, що їх не переведуть на слідуючий курс, вигонять з общаг, взагалі до виключення з універу, якщо не підуть на поле в палатках перебувати. І куди дивиться міністерство освіти, що за рахунок студентів одна морда добивається собі землі.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Арсен
-3 # Арсен 13.04.2017, 00:27
Боже як смішно звучить ця брехня. Та передивіться свої ж відео і ви побачите, що кожен студент прийшов відстояти право університету розвиватися. Кожен вуз у Європі має власні землі і обробляє їх і завдяки їм розвивається. Ми не прийшли на чужу землю. Ця земля наша, голова просто курить людей і адекватні мешканці це розуміють. А 20 людей напідпитку, які кидалися камінуями вірять, що Шулікін їм щось виділить. Не смішіть мене.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
the truth
-1 # the truth 13.04.2017, 11:03
страх, як негарно.
хто вас цьому навчив?..
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
the truth
-1 # the truth 13.04.2017, 11:04
страх, як негарно.
хто вас цьому навчив?.. &
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Наташа
-13 # Наташа 12.04.2017, 20:37
Люди села і правда вірять в те, що їм дадуть ділянки. Зрозумійте, вас використовують для масовки. А ми прийшли відстояти своє, бо нам просто необхідні НАШІ землі для проведення своїх дослідів.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Наташа
-15 # Наташа 12.04.2017, 17:43
Люди не розуміють що роблять. Думають що вийшли покричати і їм за це дадуть ділянки. Схаменіться, вас просто використовують для масовки. А ми прийшли дійсно відстояти те, що нам належить і необхідне для навчання, це наші землі.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Гріша Дайтеще
+11 # Гріша Дайтеще 12.04.2017, 21:22
Хочеться плакати і триматися за голову від дій і слів 'проактивної' молоді, які ніби-то боряться за краще майбутнє. За краще майбутє кого? Григорія Миколайовича чи його сина?! На тих ділянках ніхто ніколи досліди не проводив! А були вони дійно передані по суборенді і на цьому зароблялися гроші і зрозуміло куди вони йшли. За словами представників університету земля належить Міністерству освіти і науки, яку їм надала ще влада "кровосісь" у постійне користування. Але відправивши запит до Міністерства, була отримана відповідь, що у їхній власності ці землі не рахуються! Тому про що можна далі говорити з цими людьми. Викладачів вигнали, бо зверху надійшов наказ, студенти теж вимушені поголовно підписуватися під незаконними діями їхнього навчального закладу (те що на парах збирають підписи в примусово-добровільному порядку вже не раз чули) Хоча чому тут дивуватися, кожен викладач боїться втратити місце біля корита, бо кожна сесія - це хороший урожай.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ігор Григорович
+9 # Ігор Григорович 12.04.2017, 21:25
Ну звісно ніхто землі Шулікіну і бабцям-тітушкам ніхто не віддасть, тут же незабаром цю земельку можна буде і продати, нехай тільки дозволять продаж її продаж...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Оксана Загрій
-7 # Оксана Загрій 13.04.2017, 00:41
Цікаво було б подивитися на таку відповідь. Шулікін ти говори та не заговарюйся. Чого так вийшов з себе як студенти свою правову доводити? Правда в очі коле. Аж на мати перейшов, бо аргументи кінчились. Тепер вся Україна побачила який ти горе-голова.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Олександр Городенко
-14 # Олександр Городенко 12.04.2017, 17:38
Громада с.Агрономічного на чолі з головою "наступають студентам на горло"Що то за голова,який обливає студентів брутом та вживає нецензурну лексеку!?Калетнік відстоює права всіх студентів,а тікаєте ви шановний пане Олеже,закриваючи своє обличчя правоохоронцями та людьми які перебувають в стані алкоольного спяніння!!!Ось така вона сьогоднішня європейся освіта...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вікторія
-13 # Вікторія 12.04.2017, 16:48
Студенти хочуть своє обробляти, працювати, мати досвід, а такі як Шулікін та гоп-компанія все забирають в свої руки. Під-добрив мешканців кількома сотками і вони за них горло рвуть. Але їм і цього не лишиться. Вже давно все вирішено. Прокурори, міліціанти-поліціанти, мажорики зовсім не жителі села матимуть собі землю. А простий народ залишиться за бортом.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Студент
-10 # Студент 12.04.2017, 16:04
А ви колись бачили щоб начальник поліції приїзжав о 22:00 на виклик в поле? то це все-таки Шулікін визвав поліцію? Просто Стахов нам сказав що виклик був анонімний думали що цигани в полі, він напевно заборонив поліції виконувати свої основні функції бо забезпеченню громадського порядку коли до студентів кидались мало не з бійкою, а в викладачів земля летіла, то поліція не бачила нічого! Все це змушує задати дуже багато питань, але відповісти на них не можуть тому що для того, щоб їх задати потрібно пройти оборону з жінок похилого віку, які принижують гідність студентів назтваючи, алкашами, наркоманами, тупими і продажними! Жах, шокує бездіяльність поліції і дії "Царька" як деякі мешканці села називають Шулікіна.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Марина Орлова
-4 # Марина Орлова 12.04.2017, 15:39
За для отримання вигоди сьогодні батьки у своїх дітей в першу чергу забирають майбутне стати професіоналами своєї справи, будь то агроном, механік-інженер чи економіст. Адже багато студентів проживають у селі Агрономічне. Невже можна навчити тільки по теорії, тільки з плаказів?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Аля Солнечная
-8 # Аля Солнечная 12.04.2017, 15:12
Усe найкращe студeнтам аграрного! Хочeш бути профeсіоналом своєї справи - всe до твоіх послуг! Сільський голова с. Агрономічного зeмлі відбeрe, на яких студeнти практику проходять. А на додачу щe й матом вкриє! От і стань після цього профeсіоналом...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Татьяна
0 # Татьяна 12.04.2017, 15:05
Таких перекручених фактів давно не читала. Однозначно, що журналісти гарно відпрацьовують свої ділянки, які їм виділив Шулікін. А де ж чесність, справедливість, висвітлення правдивої інформації?! Як можна було не почути крики і мати селян типу "закрийте рот" і ще гірше?! Гидко читати.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Софія Назарук
0 # Софія Назарук 12.04.2017, 14:45
Знову починаються литись проплачені статті. Висвітлено лише те, що корисно Шулікіну. Де думки студентів? І знову в них ніхто не питав, де і коли вони мають робити свої досліди. А Шулікін молодець. Гарно все припідніс своїй громаді. Але ж якби то була правда. Вже пройшли ті часи, коли можна було рейдерськи забрати землю, а тут ще й в Міністерства. Смішно, та й годі.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Олександр
+1 # Олександр 12.04.2017, 14:13
І журналісти туди ж!Потрібно підтримати студентів, які хочуть працювати на цій землі і на це вони мають повне право, а не як пан Шулікін і його команда - котеджі будувати! Ще й чесними намірами прикриваються!Ганьба !
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Наталія
0 # Наталія 12.04.2017, 12:29
Як було приємно чути ці переживання від блондінки!Завітайте до нас в гуртожиток. Ми вас нагодуємо ;-)Маркізе Карабасе, а чого Ви не в АТО, а відсилаєте наших студентів туди?Ви не переймайтесь, наші чоловіки зроблять все, заради того, щоб наша країна була найщасливішою. Але з чогось треба починати, тому ми почали з несправедливості, яка була розсіяна в нашому рідному університеті. Ми - майбутнє країни, тому саме ми - зробимо усе заради справедливості.Шулікін, Ви доросла людина, не знаю якими незаконними діями Ви дійшли до цієї посади, але все вертається бумерангом! Ви хочете, щоб до ваших дітей, онуків зверталися так же, як і ви до студентів? Напевно, що ні. Тому майте повагу.Ще, відкрийте земельний кодекс, і вивчіть його, будь ласка. Можете прийти на пари до нас, вас навчать ;-)На якій би території не була земля, державна власніть як була державною, так і залишиться. Якщо держава дала землі ВНАУ, значит все інше не ваша справа!!
*примітка!!!!!-ви з маленької букви - бо нема поваги
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Наталія
+2 # Наталія 13.04.2017, 09:02
З усього університету розумних студентів можна перелічити на пальцях, а всі інші я не хочу ображати своїх студентів...Діти перестаньте писати тут цю дурницю, краще почитайте, бо потім як завжди під час сесії захочете відкупитися. А щодо наукової діяльності на тій землі - це сміхота)) всі знають які в нас тут науковці. Гарний приклад Г.м. показуєте студентам, як потрібно жити брехнею, як наживати незаконним шляхом майно, так тримати. Ще трохи і до сина у перманентне відрядження...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Наталія Джерело: vla
0 # Наталія Джерело: vla 20.04.2017, 22:47
наталко тобі на базарі зернята продавати а не дітей брехні вчити. Нащот бумеранга ти права то подумай про своїх дітей бо він вертаеться нажаль на них.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Марія Кравчук
-2 # Марія Кравчук 12.04.2017, 12:18
СЕЛЯНИ, не ведіться Ви на ці нісенітниці, землі Вам ніхто не дасть. А статті журналістів брехливі, популяризують неправдиві факти, не володіючи всією ситуацією. В них своя вигода, тут і так все ясно. Здраво дивіться на цю ситуацію. А землі є і будуть університетські, хочете ви цього чи нi!!! Бо ми, молоді аграрії, як ніхто, в цьому зацікавлені!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ольга Бучко
-2 # Ольга Бучко 12.04.2017, 12:14
Хто рейдер то це голова сільської ради с. Агрономічного!А журналісти видно гарну грошову винагороду отримали за ці "казочки". Гарні фото і відео, а чому не показують як голова принижував з вживанням нецензурної лексики студентів, що місцеві жителі "боронителі землі" були на підпитку і як деяких з них за шкірку затягували в машину щоб ті не сказали нічого лишнього. На рахунок документів , вони ні від кого не приховувались і у людей була змога з ними ознайомитись. Але про що тут мова, набагато легше написати замовну статтю за гроші, або за той шматок землі який відбирають у студентства!!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Діана
-4 # Діана 12.04.2017, 12:14
повністю згодна з попередніми коментарями. І теж хочу зауважити, що я була присутня при цій "розмові" Шулікіна з представниками ВНАУ. Хочу доповнити, що мій словниковий запас, дякуючи Шулікіну, поповнився кількома десятками нецензурних слів. Шулікіну і його команді всі разом скажемо дякую, за таку гарну сцену на полях. Цікаво, а що він пообіцяв цим людям, за їх зірваний голос? а давайте подумаєм.. Гроші чи землі? Певно землі, це в його стилі. Як прийшов до посади голови селищної ради з обіцянками, так і буде він там сидіти, якщо ж ви, звичайні люди, села Агрономічного не розплющите очі на правду, яку і так видно.
Госпожа блондінка, ви каталися по полях з Шулікіним шукаючи свій пай? Чи хотіли перевірити позашляховик Шулікіна? Шановна, ви виражалися нецензурнами словами, навіть до дівчат, які в свою чергу, просто стояли осторонь знімаючи відео, при тому що вони мали на це повне право! Даю відповідь, яку передали вам ці дівчата : "Дякуємо за ваші переживання, борщі виходять смачні!"
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Соня
-3 # Соня 12.04.2017, 12:04
Стаття написана словами Шулікіна. Чому ВНАУ має показувати документи на свої землі? Кому потрібно дізнатись - може прийти до Університету - і побачити, а зробити офіційний запит. Чому це "ВЛАСНО" так перекручує слова людей і Григорія Миколайовича, я там була і бачила крики селян і матюки Шулікіна на дітей, які хотять працювати на цій землі, бачила, як жителі с. Агрономічне розправляються зі своїми односельчанами за непокору Шулікіну, як нова поліція не реагує - на погрози, лайку і побиття прибічників Шулікіна, все що робила поліція - то знімала на відео все, мовляв хай самі собі там розбираються. Це землі - ВНАУ і МОН України!!! Покажіть хоч одного жителя с. Агрономічне, який був на мітингу, який праював на Дослідній станції с. Агрономічне? Журналісти покажіть список із прізвищами і посадами людей, які претендують на рейдерсько-захоплену землю! Чи може Шулікін і його родина входить до пільгових категорій! Це просто маразм! Ганьба такому виданню!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Наталя
-5 # Наталя 12.04.2017, 12:02
Шулікін дивись, бо скоро всі гроші розстатиш ті, що набрав за землі студентів, на замовлення таких статейок. Перестань брехати своїм "жополизам" про те, що розділиш між ними землі. Ти давно вже їх продав! Відкрий людям про себе очі, бо вони ходять, як зомбовані. Ганьба такому аферисту. Джерело: vlasno....
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Оксана
-4 # Оксана 12.04.2017, 12:00
По приїзду на землі, які на мою думку, по праву належать ВНАУ, ми бачили картинку, коли пан Шулікін, виражаючи нецензурну лексику "пригав" до студентів. Увага! До студентів!!!Матами! Це нормально?
Давайте дивитись правді в очі, по перше : яке право, має пан Шулікін звертатись до молоді нецензурною лексикою?
по друге : візьмемо до уваги те, що у представників ВНАУ, у викладачів та студентів, був повний пакет документів на ці землі, листи, які були в свій час відіслані селищним головам, але замітимо, що відповідь на ці листи не була надана!
по третє: була представлена карта, на якій було чітко виражено всі державні землі, які були надані у користування університету, та були показані землі, які пан Шулікін надав в оренду приватним підприємствам!
Так чому ж ці землі, які надані в оренду, не були роздані звичайним селянам, які в свій час, гнули спини на фермах, добросовісно працювали багато років!
Так, насамперед, дайте відповідь хоча б на це питання!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Grigory Stavinsky
-3 # Grigory Stavinsky 12.04.2017, 11:59
Шулікін - аферист! Якби не Моргунов, Гройсман і компанія тих, хто "живе по-новому", то цей сільський голова і очей би не підвів ні на університетські землі, ні на Калетніка. Шулікін навішав лапші бабам та й сховався за ними. Невже закон в Україні не працює взагалі?! Університет, маючи документи на право користування землею, не може нею користуватися. Де таке бачили?! Треба ж сільському голові Агрономічного відібрати землі та й подерибанити між своїми хазяївами.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
the truth
-2 # the truth 13.04.2017, 11:44
Повністю згодна. Звучить гірко, але закон у нашій країні діє лише на папері... І коли потрібно бабусю оштрафувати, на приклад...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Ирина Мандриковська
-3 # Ирина Мандриковська 12.04.2017, 11:56
Дожилися от влада почала відбирати землі, під прикриттям, що для людей та атовців, а самі будуть гроші відмивати, де тоді студентам проводити дослідження, здобувати європейський рівень освіти. Україна могутня аграрна держава, що тоді залишиться якщо не буде жодного агронома, який має розуміння землі.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Іра
-5 # Іра 12.04.2017, 11:51
О, журналісти відпрацьовують обіцяні їм землі та гроші!!!Знову починається перекручування фактів !!!Вся інформація,яка наведена у цій замовленій статті неправдива!!журналісти за ради власної вигоди вже не перший раз пишуть для Шулікіна статейки!!!Ганьба таким продажним журналюгам та їхньому повадирю Шулікіну!!!Як би ви не обливали брудом студенство та колектив ВНАУ - вам це з рук не зійде!!!Дивіться правді в очі!!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Alla
-4 # Alla 12.04.2017, 11:50
Прошу також звернути увагу, що на початку статті допущено граматичну помилку і виправити її: "Він немає права..." у цьому випадку "не має" варто писати окремо. Якби було "у нього немає права", то писалося б разом.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Арсен
-3 # Арсен 12.04.2017, 11:44
Правду казав Калетнік - таки спотворила журналістка. Бо розпочалась розмова з АТОвцями і 15жителями села не в сільраді, а на полі! І ті хто працював в дослідному господарстві на тваринницькій фермі, коли там був директором Калетнік, на повний голос заявляли, що це був найкращий директор за всі роки їх роботи.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Аля Солнечная
-2 # Аля Солнечная 12.04.2017, 11:42
В сторону студентів лунала жахлива лайка від чоловіків у нетверезому стані. Ніхто не хоче і не намагається зрозуміти, що дії сільського голови незаконні! Куди дивляться наші правоохоронні органи? Сьогодні лайка, а завтра що?
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Alla
-2 # Alla 12.04.2017, 11:38
Здається, тепер зрозуміло, чому так довго й важко Україна йшла до Незалежності, чому так складаються події на Сході, чому наша рідна земля дозволяє себе умовно розділити на Схід і Захід, зрештою, чому ми втрачаємо великі пласти своєї території… Вся причина у небажанні чути співрозмовника, в егоїстичному прагненні задовольнити власні потреби, бо «це треба мені, а ви – почекаєте», причина в байдужості до інших людей. Але так жити не можна!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Alla
-2 # Alla 12.04.2017, 11:36
Позбавивши студентів можливості навчатися, народ позбавляє себе впевненості у завтрашньому дні. Сьогодні усі їдять хліб. Що буде, скажімо, через 20 років, коли до праці стануть теоретики, які ніколи цим не займалися і не мають навіть уявлення про працю хлібороба?.. Відповідь ви знаєте самі. Знаєте, і мовчите.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Марічка Сафіуліна
-2 # Марічка Сафіуліна 12.04.2017, 11:35
О, то це та сама журналістка ,яка вчора студентам закривала рот і казала, що думака студентів її не цікавить, бо Шулікін на редакцію виділив 10 земельних участків, а ще сказала, що там все схвачено, бо Шулікін дав по 20 земельних ділянок суддям і Вінницькому районному відділу поліції. Браво! Відпрацьовуйте далі свої земельні участки!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Альона
-2 # Альона 12.04.2017, 11:33
Стаття цікава і досить неординарна. У мене навіть немає сумніву, що в сільського голови Шулікіна - волохата лапа. І як тільки йому вдалося так широко переступити через закон?.. До речі, якщо ці нетверезники і є його виборці, тоді зрозуміло, чому він займає цей пост. І тут, на жаль, нічого не вдієш. Здається, його прикривають такі ж по-інтелекту, але більш впливові.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Алла
-2 # Алла 12.04.2017, 11:25
Шановні журналісти! Як можна так, вибачте, брехати?! Ви ж зовсім не володієте інформацією або володієте однобоко. Виникає думка, що Ви про Кодекс честі і журналістську етику ніколи не чули. Чому Ви віддаєте перевагу купатися у багні? Де Ваша СОВІСТЬ?? Чим пан Шулікін Вас так полонив? :))
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Eleonora Pechenyuk
0 # Eleonora Pechenyuk 12.04.2017, 11:18
Чому журналістка власно не подивилася на пакет документів щодо права постійного землекористування, який був у представників ВНАУ. Відповідь - правда її не цікавила. Чому вона не взяла коментар у незалежного юриста, який би їй чітко пояснив, що зміна меж села, не змінює прав землекористуавача, і що сільська рада не має права змінити статус державних земель на статус комунальних. Чому не написала, що більша частина жителів села була у нетверезому стані, провокуючи бійки, кидаючись у жінок та студентів камінням. Чому вона раптом не чула, як студенти ВНАУ розповідали про практику на цих землях, про проведення дослідів, про нові пілотні проекти. Чому не написала, що жоден АТОвець з Агрономічного не прийшов підтримати голову, а були замовні бійці з полку Азов?! Відповідь на ці питання в кінці зустрічі надав громаді сільський голова: "Я пообіцяв журналістці участок, вона напише все як треба".
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Олександр
+2 # Олександр 12.04.2017, 21:48
Здається Ви вміло вмієте перекручувати інформацію. Зрозуміло, що вам дали команду писати цю нісенітницю. Але ж вам це нічого не дасть
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення