Це пов'язано з протидією незаконній міграції у країнах ЄС

В Україні може різко збільшитись кількість незаконних мігрантів

10 липня 2018, 14:21

Це пов'язано з протидією незаконній міграції у країнах ЄС

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

В Україні може різко збільшитись кількість незаконних мігрантів

  адміністратор   Додати коментар

Україна незабаром може зіткнутися з проблемою різкого збільшення кількості незаконних мігрантів.

Про це заявив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал, повідомляє Vlasno.info.

"Україна найближчим часом може зіткнутися з проблемою різкого збільшення кількості незаконних мігрантів, які будуть намагатися потрапити до нашої держави у будь-який спосіб", - сказав він.

Цигикал пояснив це тим, що зараз країни ЄС суттєво посилюють протидію незаконній міграції, тому відбудеться переорієнтування цих потоків на інші напрямки, в тому числі і до України.

"Сьогодні ми вже спостерігаємо збільшення кількості незаконних мігрантів на каналах легального в'їзду", - сказав він, додавши, що це переважно вихідці з Африки та Близького Сходу.

За словами Цигикала, потенційні незаконні мігранти, спираючись на підтримку діаспор, офіційно видані документи та інші умовно законні шляхи намагаються потрапити до України, щоб потім тут залишитися нелегально, або далі незаконно переходити кордон до ЄС.

Цигикал переконаний, що Україні слід посилювати міграційне законодавство, криміналізувати відповідальність за незаконний перетин кордону, а також посилювати інженерне облаштування кордону.

Читайте також: У Ростові зник незаконно ув'язнений український правозахисник.

 

Фото: ua.112.ua


  адміністратор   10 лип. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення