польський прапор фото

Новий Генконсул Польщі у Вінниці обіцяє спростити процедуру отримання карти поляка

31 липня 2015, 09:01

На офіційному сайті Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці з'явилося ім'я нового очільника установи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Новий Генконсул Польщі у Вінниці обіцяє спростити процедуру отримання карти поляка

    Додати коментар


На офіційному сайті Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці з'явилося ім'я нового очільника установи. Ним став Томаш Олейнічак. Поки що у Консульстві не повідомляють його біографії, чекаючи офіційного призначення призначення.

Однак у мережі можна ознайомитися із записом засідання комітетів Польського сейму.

На цьому засіданні, що відбувалося ще 13 травня 2015 року, Томаш Олейнічак представлений вже як кандидат на пост Генерального консула Польщі у Вінниці.

У своїй промові поляк не обійшов стороною конфлікт на Сході України, акцентувавши зараз, що нашій країні потрібна солідарність та єдність європейських народів.

Одним із пріоритетних напрямків роботи на майбутній посаді консула пан Томаш обіцяє спростити процедуру тримання карти поляка, підвищити ефективність обслуговування пасажирських перевезень в межах свого консульського округу, ефективну співпрацю із керівництвом обласної державної адміністрації, спростити процес отримання візи, налагодити ефективнішу співпрацю із римо-католицькою церквою.

Акцент на вихованні молоді майбутній консул зробить також.

– Плануємо й організацію літнього відпочинку в нашій країні. Важливо, аби українські діти ознайомлювалися з багатою історією польського народу в доступних і привабливих умовах, – ділиться планами Томаш Олейнічек. – Вони вивчатимуть, крім усього іншого, і польську мову та інші засоби контакту з польською культурою. Я маю на увазі музеї, театри, різні презентації, кіномистецтво.

Велика кількість католицьких парафій та фольклорних колективів у Вінницькій області також отримають підтримають від нового Генконсула Республіки Польща.

Не омине на майбутній посаді поляк і економічні моменти. Обіцяє просування польських компаній на Вінниччині та їх продукції.

На думку пана Томаша, це призведе до інтенсифікації економічних відносин і широкого діалогу з регіональною владою та підприємцями в області усунення бар'єрів, пов'язаних з спірними діями української влади.

– Я також хотів би внести свій внесок у просування польських підприємств та їх продукції шляхом підготовки і поширення в консультації із зацікавленими сторонами інформаційних і рекламних матеріалів. Це дуже важлива роль консульської установи для підтримки польських підприємців і побудови кращих польсько-українських відносин.

Томаш Олейнічек вільно володіє українською мовою.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення