ТОВ «Військторг» виграв два тендери на харчування ЗСУ на суму 294,13 млн гривень

Найбільші постачальники харчів для ЗСУ - особи часів Януковича

16 січня 2018, 21:42

ТОВ «Військторг» виграв два тендери на харчування ЗСУ на суму 294,13 млн гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Найбільші постачальники харчів для ЗСУ - особи часів Януковича

  адміністратор   Додати коментар

Система «Прозорро» повідомляє про те, що Міністерство оборони України у грудні-січні має намір укласти сім угод про закупівлю продуктів харчування за каталогом для особового складу і штатних тварин ЗСУ на 2018 рік на загальну суму 575,22 млн гривень, половину коштів, а саме 294,13 млн грн. заплатять ТОВ «Військторг», яке годуватиме солдатів Кропивницького та Львівщини.

Про це інформує Vlasno.info з посиланням на «Наші гроші».

На виграних цією фірмою двох тендерах формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі склала 2% і 5%. На кожному з них чотири-п'ять учасників пропонували на 2-18% нижчі ціни, але їх відхилили: через претензії до документів або взагалі без пояснення причин.

Київський «Військторг» зареєстровано в червні 2015 р. на одеситку Ольгу Матковську. Зараз ним володіють Андрій Усенко і Валентин Повар, а директором є Олександр Савченко.

Усенко керував ТОВ «Провідна продовольча компанія ЗС», ТОВ «Адмет Груп» та скандальними «паливними» тендерними прокладками ТОВ «Інтертрейд Ойл» і ТОВ «Фінанс Менеджмент» із «генерал-єнакієвської» групи фірм, які були найбільшими постачальниками харчів для армії ще за часів Януковича.

Із травня 2016 року «Військторг» отримав підрядів принаймні на 1,32 млрд грн., а також не раз виступав єдиним конкурентом ТОВ «Транс Логістик Центр» із групи «генерал-єнакієвських» фірм.

 

Фото: pravda.com

 


  адміністратор   16 січ. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення