Реформа друкованих ЗМІ розпочалась у листопаді 2016 року

За минулий рік в Україні реформували 158 державних та комунальних друкованих ЗМІ

01 лютого 2018, 14:51

Реформа друкованих ЗМІ розпочалась у листопаді 2016 року

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

За минулий рік в Україні реформували 158 державних та комунальних друкованих ЗМІ

  адміністратор   Додати коментар

Результати реалізації Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», Держкомтелерадіо оголосило на розширеній колегії відомства, повідомляє Vlasno.info.

Згідно заходів, проведених державним комітетом телебачення і радіомовлення України, у 2016 році постановою Кабінету Міністрів затверджено 244 учасники процесу та реформовано 133 державних і комунальних друкованих ЗМІ.

За результатами моніторингу, під час другого етапу у 2017 році реформували 158 друкованих засобів масової інформації та редакцій. У Держкомтелерадіо очікують динамічне збільшення показників та реформацію всіх державних та комунальних ЗМІ.

Учасники реформування можуть ознайомитись з оприлюдненою версією посібника «Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ» на офіційному сайті Держкомтелерадіо або зателефонувати на гарячу лінію НСЖУ.

У своєму звіті Голова комітету, Олег Наливайко, повідомив, що деякі органи місцевої влади порушували положення закону про реформування та звільняли редакторів комунальних ЗМІ без згоди колективу. Через найбільшу кількість скарг у Запорізькій області, в березні цього року, орган відповідальний за інформаційну політику в державі проведе розгляд ходу реформування у цій області.

 

 

Фото: antikor.com.ua


  адміністратор   01 лют. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення