Валерій Коровій фото

Губернатор Вінниччини Валерій Коровій приховав земельні ділянки своєї дружини

20 грудня 2016, 09:01

У своїй електронній декларації він задекларував шість земельних ділянок, які належать йому та його дружині

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Губернатор Вінниччини Валерій Коровій приховав земельні ділянки своєї дружини

    Додати коментар


По статках керівника міста Вінниці Сергію Моргунову ми писали неодноразово. А ось про голову Вінницької ОДА Валерія Коровія ми не «чіпали». Редакція Vlasno.info вирішили цю ситуацію виправити.

Сьогодні пройдемося по його земельних ділянках. У своїй електронній декларації він задекларував шість земельних ділянок, які належать йому та його дружині. Стрижавська селищна рада у свої відповіді на наш інформаційний запит надіслала інформацію, що вони надавали в оренду дві земельні ділянки дружині губернатора Таїсії Коровій разом з громадянкою Валентиною Медведською. Ділянки знаходяться поруч у Стрижавці і мають розміри 15 та 3 сотки.
земельні ділянки Валерія Коровія фото

Стрижавська сільська рада також вказала, що на даний час договір розірваний у зв'язку з переходом права на власності на будинок.
земельні ділянки Валерія Коровія фото

Щоб розібратись остаточно з цими земельними ділянками ми вирішили перевірити у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, що належить жінці очільника Вінницької ОДА.

Відповідно до цього реєстру, земельна ділянка у три сотки з кадастровим номером 0520655900:02:010:0191 у 2013 році Стрижавською селищною радою була передана в оренду на 49 років Таїсії Коровій та Валентині Медведський. У 2016 році цю земельну ділянку передають вони у суборенду Віталію Медведському на 46 років. Розмір орендної плати у рік становить 1, 11 гривні. Подібна ситуація із земельною ділянкою у 15 соток, але Віталій Медведський за суборенду буде сплачувати 104,8 гривень.

Отже, ці дві земельні ділянки знаходяться в оренді у Таїсії Коровій з 2013 року і голова Вінницької ОДА не задекларував їх, чим порушив Закон України про декларування.

Фото Валерія Коровія

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення