Вінницькі депутати відмінили ліквідацію вже неіснуючого тубдиспансеру

Вінницькі депутати відмінили ліквідацію вже неіснуючого тубдиспансеру

20 грудня 2016, 15:11

Рішення про ліквідацію медзакладу досі розглядають у суді

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі депутати відмінили ліквідацію вже неіснуючого тубдиспансеру

    Додати коментар

Ліквідація Вінницького обласного протитуберкульозного диспансеру№2 відміняється, замість неї у закладі пройде реорганізація. За це сьогодні, 20 грудня, під час пленарного засідання чергової сесії обласної ради проголосували вінницькі депутати, повідомляє Vlasno.info.

Щоправда, процес ліквідації у медзакладі закінчився ще наприкінці серпня цього року. В результаті чого тубдиспансер став фтизіатричним відділенням Вінницької міської лікарні №1.

Вінницький громадський діяч Олексій Мусіровський, який подав до суду на обласну раду за незаконність рішення про ліквідацію, вважає такий поворот подій звичайним політичним популізмом.

– Зважаючи на те, що правомірність скасованого рішення розглядається зараз у Вінницькому окружному адміністративному суді, я вважаю, що дії вінницької облради є спробою уникнути відповідальності. Особливо, якщо взяти до уваги відгук щодо ліквідації Міністерства охорони здоров'я та комісії Верховної Ради з питань охорони здоров'я, які зводились до того, що ліквідація неприпустимим, - каже Мусіровський.

За словами активіста, рішення про відміну ліквідації безглузде, оскільки такої юридичної особи як Вінницький обласний протитуберкульозний диспансер №2 уже і так не існує.

– Понад шістдесят працівників тубдиспансеру перевели на роботу до першої міської лікарні у фтизіатричне відділення. Фактично, із майна тубдиспансеру наразі залишилось лише статут та бухгалтерські документи. Все інше майно використовує перша міська лікарня, - зазначив Мусіровський.

Нагадаємо, навесні цього року у Вінниці розгорівся скандал через ліквідацію протитуберкульозного диспансеру, який хотіли ліквідувати і зробити його відділенням третьої лікарні на Старому Місті. Але проти цього повстали мешканці мікрорайону.

У липні цього року депутати все ж проголосували за ліквідацію тубдиспансеру. Долю закладу вирішив один голос. Після цього юрист Олексій Мусіровський подав позов до суду, вважаючи таке рішення антиконституційним.

Поки тривали судові засідання, ліквідаційна комісія ліквідувала заклад і він став відділенням першої міської лікарні. Під час минулого засідання, судді призупинили розгляд справи   до 21 грудня у зв'язку із тим, що питання про скасування рішення виноситься на сесію.
Вочевидь, завтра суд також може поставити остаточну крапку в розгляді даної справи.

Фото Любові Завальнюк

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення