підприємство "Моріс" фото

«Хтось побачив наші прибутки і захотів «загребти» все під себе» – екс-керівник підприємства, яке обігрівало вінничан

11 січня 2017, 08:30

Вінницька міськрада хоче викупити майно «Моріса» після семи років судової тяганини

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Хтось побачив наші прибутки і захотів «загребти» все під себе» – екс-керівник підприємства, яке обігрівало вінничан

    Додати коментар


Вінницька міськрада хоче викупити майно «Моріса» після семи років судової тяганини

Семирічна "епопея" щодо повернення майна підприємством "Моріс", яке надавало вінничанам тепло та гарячу воду, можливо, невдовзі завершиться. Адже заступник вінницького міського голови Микола Форманюк зустрічався з колишнім керівником підприємства Віктором Кирийчук. Про це Vlasno.info повідомив сам Віктор Кирийчук.

– Я коротко розповів Миколі Вікторовичу усю історію наших поневірянь,  каже він.  Розказав, яка ситуація складається на даний час. Той мене уважно вислухав та пообіцяв у всьому розібратися. Найбільше тішить те, що нашому підприємству хочуть компенсувати майно, яке було у нас незаконно відібрано.

Згадує про два котли, які були придбані у кредит. Також про транспортні засоби та фрезерні станки.

 Автомобілів, напевне, й немає вже. Але байдуже, вони вже не нові були. А ось котли ми брали новенькими. Завдяки їм економили багато теплової енергії. Підприємство заробляло. А тут раптом — банкрут,  дивується Віктор Іванович.  Відколи почалась ця історія, на мене постійно тиснули. А потім призначили ліквідатора, а мене взагалі відсторонили від будь-якої участі в процесі банкрутства. Я лише від ліквідатора дізнавався про хід справ. Тому, коли мене запросили на зустріч у міськраду, дуже здивувався. Невже, дійсно, хочуть розібратись у цій історії і допомогти?
підприємство "Моріс" фото

За словами Віктора Івановича, в історії з банкрутством багато незрозумілостей. Останнім часом справу так затягують, що в нього склалось враження, що все хочуть "закрити". Адже при визнанні банкрутства мають відшкодувати зарплату працівникам та повернути заборгованість по кредиту та кошти у пенсійний фонд.

 А наш ліквідатор перестав зі мною спілкуватись, сказав, що взагалі хоче відмовитись від цієї справи. А чому — не пояснює. Якось все дивно складається. Слідчу, проти якої мали відкрити кримінальну справу, переводять на іншу роботу. Суд не баче, що її відмова допитати колишнього директора "Вінницяміськтеплоенерго" через те, що він не проживає за вказаною адресою, не обґрунтована. Адже у слідства є багато способів, щоб дізнатись факичне місце проживання. Тому зустріч із заступником мера я вважаю великим позитивним кроком вперед,  запевняє екс-керівник "Моріса".  Значить, нарешті все зрушиться з місця, і справа завершиться. Тим більше, що Микола Вікторович попросив озвучити реальну цифру вартості котлів.

Віктор Іванович зауважив, що у підприємства забрано коштів і обладнання на шість мільйонів у 2009 році. Поцікавився, чи буде врахована інфляція та моральні збитки.

 Розумієте, крім всього, було заплямовано моє чесне ім'я. Коли приїжджав до батьків, все село гуділо, що я керівник бандитського угрупування. А я ж весь час був на відповідальних посадах: полковник міліції, начальник зв'язку в аеропорту. А на мене п'ять кримінальних справ відкривали, що кредити неправильно брав, майно кудись дів. Потім, звісно, закрили, бо всі ці справи "притягнули за вуха",  запевнив Віктор Іванович.

Втім, Микола Форманюк зазначив, що про це можна поговорити згодом, і що за строком давності майно могло бути списано.

 Тоді я нагадав, що право власності є непорушним, я можу навіть на дітей все переписати, і вони будуть судитись, - підкреслив Кирийчук. - Тому, дійсно, краще знайти якійсь компроміс. Я готовий вислухати усі пропозиції. А тоді, у 2009-му, варто було просто дати нам допрацювати до 2011 року, коли закінчувався строк оренди. А хтось побачив наші прибутки, і захотів "загребсти" все під себе. Ось і почались усі "наїзди". Нахрапом "віджати" підприємство не вдалось, бо я не вписав ці котли в акт перевірки. Тоді зробили фальшивий акт, і знайшли "недостачу": три задвіжки арматури та два зворотних клапани. І хоч я показав, що вони демонтовані, писав пояснення — байдуже. У мене в документах зазначені всі прізвища чиновників, які брали участь у цій історії. Хтось вже не працює, а хтось має гарні посади. Але не хочу зараз нікого називати. Сподіваюсь, що все можна буде залагодити мирним шляхом. Адже стільки років боротьби за підприємство не може закінчитись нічим.

Віктор Іванович зауважує, що міг підказати, як заощадити ще 40 відсотків тепла в модернізованих вже системах теплопостачання. Мовляв, для цього існує чотиритрубна схема, по якій зациклюють гарячу воду. Зізнався, що на своєму підприємстві використовували інноваційні підходи, тому й вдавалося отримувати прибутки.

 На жаль, наші знання і здобутки зараз нікому не потрібні. А хотілося б приносити користь рідному місту, говорить він.

Микола Форманюк надавати коментарі з цього приводу та розповідати про можливі результати перемовин відмовився, мотивуючи це тим, що це була особиста розмова з колишнім керівником "Моріса".

Нагадаємо, приватний ЖЕК "Бокуд" звинувачували у крадіжці гарячої води, але згодом закрили цю кримінальну справу.

Фото: corruptua.org

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення