Володимир Гройсман фото

Що приносить дохід Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману

31 січня 2017, 19:35

Головний посадовець країни заробив на своїй дружині вісім мільйонів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Що приносить дохід Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману

    Коментарі (3)

Головний посадовець країни заробив на своїй дружині вісім мільйонів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман періодично вносить зміни у свою електронну декларацію, якщо він щось продав або купив, чи відбулися якісь зміни з його рухомим або нерухомим майном. Також він окремо вносить інформацію з чого він отримав кошти. Таких змін за останній час було п'ять, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Торговельний центр ТОВ «Магігранд»
нерухомість Гройсмана фото

15 грудня 2016 року Володимир Гройсман вніс зміни до декларації, що від продажу ТОВ «Магігранд» він отримав 8 030 215 гривень. Продав він своє підприємство своїй дружині Олені Гройсман, яка і так була співвласником ТОВ «Магігранд» з 2015 року.
нерухомість Гройсмана фото

Взагалі, ситуація з «Магігрантом» доволі цікава. За інформацією фінансового порталу Мінфін, у 2006 році Володимир Гройсман став мером Вінниці. Підприємство ринок «Юність», яке належить батьку Володимира Гройсмана, уклало з мерією інвестиційний договір для будівництва на місці ринку торгового комплексу «Магігранд». Для цього «Юність» взяла в Кредитпромбанку 10,8 мільйонів гривень і передала в заставу територію ринку і 13 000 «квадратів» майбутнього ТРЦ. У 2009 році «Магігранд» був побудований, а фірма «Юність» ініціювала власне банкрутство і , як наслідок, по боргах не платила. У вересні 2013 року борг на суму 87,99 мільйонів гривень перед Кредитпромбанком викупила «Дельта». Через рік, у серпні 2014 року, банк переуступив борг компанії «Факторинг Фінанс» за 45 мільйона гривень. Після «Факторинг Фінанс» борг «Юності» був кілька разів перепродано. Спочатку КУА «Атлантіс Капітал», а потім компанія «Поділля Капітал». Сьогодні Фірми «Юність» немає. У листопаді 2015 року почалася її ліквідація.

Зв'язок Прем'єр-міністра України з підприємцем Сергієм Вельгусом

Володимир Гройсман 4 січня 2016 року вніс три доповнення до своєї декларації, де вказав що отримав дохід від надання в оренду свого нерухомого майна ФОПу Сергія Вельгусу. Це 726 000, 1 440 000 та 660 000 гривень. Це загалом 2 826 000 гривень.
нерухомість Гройсмана фото
нерухомість Гройсмана фото
нерухомість Гройсмана фото

Якщо продивитись декларацію Прем'єр-мінісра України, то незрозуміло що саме надає в оренду Володимир Гройсман Сергію Вельгусу. Можливо, свої нежитлові приміщення під магазини, які він задекларував. Сергій Вельгус, відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, має нежитлове приміщення у 690,5 квадратних метра та квартиру у 66,9 квадратних метра у мікрорайоні «Поділля». Відповідно до бізнес-пошукової системи YouControl, Сергій Вельгус має своє підприємство ТОВ «Берізка Плюс», яке має дозвіл на 27 видів діяльності, головний вид якої: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Статутний капітал підприємства становить 550 тисяч гривень. Серед засновників підприємства у 2011 році був і депутат Вінницької міськради Олександр Чернега, який з 1 грудня 2016 року призначений директором департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради.

З 2007-2013 рік Сергій Вельгус був керівником в ТОВ «Інтертрейд», яке теж займається наданням нерухомості в оренду. До нього цим підприємством керував Павло Яблонський, який сьогодні є секретарем Вінницької міськради. Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Інтертрейд» є Юрій Петрович Гижко. Неодноразово у ЗМІ вказували, що він є братом першого заступника голови Вінницької ОДА Андрія Петровича Гижко, але сам Андрій зазначав, що це лише однофамілець, хоча факт такого співпадіння викликає сумніви.

Керівником у ТОВ «Фірма «Майстер Груп» з 2008-2013 рік був Сергій Вельгус. Основний вид діяльності підприємства: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Також серед кінцевих бенефіціарів ТОВ «Октавія» є Сергій Вельгус. Підприємство має дозволи на оптову торгівлю та купівлю/продаж власного нерухомого майна. З 2008-2012 рік серед засновників (учасників) підприємства був Дмитро Немерський, який сьогодні є керівником ТОВ «Магігранд», про яке ми розповідали вище.

Офіційний дохід Володимира Гройсмана

Відповідно до декларації, Прем'єр-мініср України має дохід з надання оренди свого майна тому самому Дмитру Немерському, який йому сплачує за оренду 1 302 000 гривень. Підприємство «Конекс» сплачує 108 000 гривень за оренду нерухомості Володимиру Гройсману. Дружина Прем'єр-мінісра України заробила від підприємницької діяльності у 2015 році 1 408 247 гривень.

Те, що Володимир Гройсман та його дружина не бідні люди, вказують задекларовані грошові активи. Готівкою подружжя має 3 980 000 гривень, 1 242 000 доларів та 460 000 євро. На банківських рахунках: 2 329 962 гривень та 16 200 євро.

Головне фото: EPA/UPG

Коментарі    Оновити список коментарів

Вадим Шмагалов
+1 # Вадим Шмагалов 17.02.2017, 01:32
"Заробив на дружині". А що, дружина Прем"ера, нині діючого, - вінницька міська повія? Офіційно зареєстрована повія. Шок!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Светлана Рулько
+5 # Светлана Рулько 01.02.2017, 08:21
Як може чоловік продати щось дружині, коли по закону у них спільна власність? Такий з Гройсмана юрист, як і прем'єр. А де взяли землю під забудову ринку? І з
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Валерій Щербина
+5 # Валерій Щербина 31.01.2017, 19:48
Влада та корупція...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення