На початку провулку знаходиться будинок площею 354,5 квадратних метри, який належить прокурору Жмеринської місцевої прокуратури Володимиру Семенюку

Викладачі-мільйонери, правоохоронці, судді та прокурори – хто мешкає у вінницькому «царському селі»

01 лютого 2018, 21:44

На початку провулку знаходиться будинок площею 354,5 квадратних метри, який належить прокурору Жмеринської місцевої прокуратури Володимиру Семенюку

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Викладачі-мільйонери, правоохоронці, судді та прокурори – хто мешкає у вінницькому «царському селі»

    Коментарі (7)

Продовжуємо досліджувати маєтки держслужбовців  у «царському селі», яке знаходиться напроти Вінницького національного аграрного університету. Сьогодні розглянемо два провулка: Академічний та Вишневий, повідомляє Vlasno.info

Провулок Академічний

На початку провулку знаходиться будинок площею 354,5 квадратних метри, який належить прокурору Жмеринської місцевої прокуратури Володимиру Семенюку

carske-vinnitske-selo-1

Окрім цього маєтку, родина прокурора має дві квартири площами 76,3 та 68,5 квадратних метри. Відповідно до декларації, основним джерелом доходу прокурора є його заробітна плата, яка за 2016 рік склала 142 196 гривень.

Поруч з прокурором мешкає родина копів: оперуповноважений відділу швидкого реагування Сергій Здор та працівниця департаменту патрульної поліції Ярославна Гандзій.

carske-vinnitske-selo-2

У декларації  правоохоронець вказав площу будівлі 187,1 квадратний метр, який оцінений у 485 683 гривні, що приблизно 17 000 доларів. Сусідня земельна ділянка з будинком також належить Сергію Здору. Живе родина правоохоронців на одну зарплатню. Сергій Здор за 2016 рік отримав 77 619 гривень, а Ярославна Гандзій 155 768 гривень заробітної плати.

Поруч з цими будинками розташована земельна ділянка колишньої бухгалтерши Держпродспоживсужби Ніни Осавелюк.

carske-vinnitske-selo-4

Житловий будинок, який знаходиться на цій ділянці, вона не задекларувала 

На провулку Академічному проживає у будинку, площею майже у 500 квадратних метри, кандидат медичних наук, асистент кафедри загальної хірургії Вінницького національного медичного університету, лікар – хірург першої категорії Руслан Лутковський.

carske-vinnitske-selo-5

Його дружина, Світлана Лутковська, працює заступником директора з виховної роботи Технологічно-промислового коледжу ВНАУ. На неї зареєстровано дві земельних ділянки площами 1,4 та 1,6 гектар у селі Борівка Чернівецького району. Світлана Лутковська їздить на Range Rover Sport 2016 року випуску, вартість котрого на момент набуття 2 514 716 гривень. За сьогоднішнім курсом це 89 000 доларів. Зателефонувавши до навчального закладу, де працює Світлана Лутковська, нам відповіли, що вона вже два роки як у декретній відпустці.

Руслан Лутковський має більше десяти земельних ділянок у Чернівецькому районі. Це пов'язано з тим, що він є серед засновників чотирьох підприємств, які займаються сільським господарством: ТОВ «Колос», ТОВ «Агрофірма-Дружба», СФГ «Оріон», ТОВ «Агрофірма ягоди Україна». Викладач медичного університету не задекларував, що є серед засновників цих підприємств.

 – Треба дивитися статутні капітали цих підприємств. Якщо у сукупності ця сума менше 130 000 гривень, то це дисциплінарна відповідальність. Якщо більше 400 000 гривень – кримінальна відповідальність, – каже юрист, член Ради громадського контролю НАБУ Сергій Миткалик.

Сукупна сума статутних капіталів підприємств Руслана Лутковського становить 9 900 гривень, тобто, це дисциплінарна відповідальність.

 – Треба щоб НАЗК провело перевірку декларації та склала протокол. Якщо підтвердиться дане правопорушення, то такого держслужбовця автоматично звільняють, – додає Сергій Миткалик.

Руслан Лутковський їздить на автвці Lexus LX 570. Грошові активи та дохід від підприємницької діяльності родина викладачів не задекларувала. Зате Руслан Лутковський задекларував подарунок від свого родича Анатолія Лутковського – 1 850 000 гривень. Цей родич фігурує серед засновників трьох підприємств Руслана Лутковського. Його будинок знаходиться на сусідньому провулку Вишневому

carske-vinnitske-selo-10

 – Подарунки від близьких осіб (тобто родичів) можна дарувати в необмежених сумах, але більше 80 000 гривень потрібно декларувати. А від неблизьких осіб – не можна більше 3200 гривень отримувати в принципі, – зазначив юрист Сергій Миткалик

carske-vinnitske-selo-6

Будинок у стилі хай-тек належить колишньому заступнику голови Вінницької ОДА Григорію Деруну.

carske-vinnitske-selo-7

У цьому будинку мешкає начальник відділу з питань виконання державного бюджету, промисловості та аграрної політики територіального управління Рахункової палати по Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Хмельницькій та Чернівецькій областях у місті Вінниця Дмитро Саїнський. У декларації  цей будинок вказаний з площею 129,7 квадратних метри, хоча по факту він набагато більший.

carske-vinnitske-selo-8

Колишній начальник УДАІ УМВС у Вінницький області Павло Солоненко  мешкає у будинку площею 339,9 квадратних метри.

carske-vinnitske-selo-9

У будинку площею 180 квадратних метри проживає інспектор Державної пенітенціарної служби України у Вінницькій області Ярослав Шокал 

Провулок Вишневий

carske-vinnitske-selo-11

Свою земельну ділянку на цьому провулку має працівниця департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Тетяна Уманець

carske-vinnitske-selo-12

У двоповерховому будинку проживає дві родини держслужбовців. Будівля площею у 245,7 квадратних метри належить Олександру Миколайовичу Скорбачу. Його дружина, Ніна Скорбач , завідує касами у КП «Вінницька транспортна компанія». Інша родина, яка проживає у даному будинку, є родичами власника будинку. Олександр Олександрович Скорбач  працює у навчально-методичному центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області. В управлінні економіки Вінницької РДА працює його дружина Ольга Скорбач.
Окрім будинку, родині Скорбач, належить земельна ділянка недалеко від цього дому

carske-vinnitske-selo-14

Колишній начальник відділу господарського забезпечення Владлен Новицький  задекларував лише свою земельну ділянку на провулку Вишневому.

carske-vinnitske-selo-13

Об'єкт незавершеного будівництва він не вказав у декларації.

carske-vinnitske-selo-15

carske-vinnitske-selo-16

Цей будинок з басейном розташований на земельній ділянці Ігоря Бондара, який є бізнес-партнером Юрія Легуна – директора Державного архіву Вінницької області. У них є спільний будинок площею 782,2 квадратних метри у селі Зарванці Вінницького району. З нерухомого майна родина директора архіву, відповідно до декларації, має у Вінниці: житловий будинок площею 296,4 квадратних метри, квартири площами 122,6 та 39 квадратних метри; у Києві: квартири площами 81,5 та 44,1 квадратних метри. До речі, вчора, 31 січня, Юрій Легун задекларував придбання машиномісця у одного з забудовників житлових комплексів у Києві 

Родина директора обласного архіву займається підприємницької діяльністю і має цілий ряд підприємств, серед котрих ТОВ «Вінниця-млин», де співзасновники Юрій Легун, Ігор Бондар та підприємство «Ацтек» В статутний капітал ТОВ «Вінниця-млин» Юрій Легун вніс 2 400 000 гривень, Ігор Бондар – 2 500 000 гривень, «Ацтек» – 1 860 000 гривень. Кінцевими бенефіціарними власниками фірми «Ацтек» є дружина директора архіву Олена Легун та Ігор Бондар. Статки родини Юрія Легуна зацікавили журналістів Vlasno.info, тому ми окремо зробимо розслідування по цій тематиці.

Але зараз виникає питання чи законно мати свої підприємства, коли займаєш посаду директора Державного архіву Вінницької області? Також, родина Юрія Легуна не задекларувала доходи від підприємницької діяльності

 – Щодо першого питання, то це законно. Можна на даній посаді поєднувати держслужбу та підприємницьку діяльність. По другому питанню: якщо компанія отримала прибуток і на підприємстві було видане рішення, щоб прибуток розподілити між бенефіціарами та власниками, і гроші згодом декларант отримав – то звісно порушення, якщо відсутні відомості про це в декларації. Але може бути, коли компанія господарює, але не розподіляє прибуток між своїми власниками — тоді немає порушення у даній декларації, – каже юрист Сергій Миткалик.

carske-vinnitske-selo-17

У сусідньому будинку площею 258,1 квадратний метр проживає родина суддів: суддя Апеляційного суду Вінницької області Олександр Ковальчук  та суддя Вінницького міського суду Вінницької області Лариса Ковальчук. Окрім цього, вони мають квартиру у Вінниці площею 123,4 квадратних метри.

Наступного разу ми розповімо про держслужбовців, які проживають на провулках: Архітектурний, Інтелігентний та Сучасний

фото Google

Коментарі    Оновити список коментарів

Кирилл
+3 # Кирилл 04.02.2018, 22:21
Перед тем, как «раздавать» дома АТОшникам нужно хорошенько разобраться что к чему. Уверен, среди этого списка есть ни в чем не виновные люди, а многих коррупционеров там нет. Даже по фото некоторым видно, что миллионами там и не пахнет. Про содержание статьи промолчу вообще. Хирург - это госслужащий? Короче, уровень Винницкой журналистики убивает - сплетни на базаре. Наверное, часть данного списка справедлив, но знаю на 100%, что как минимум 2 героя статьи оказались в нем из-за некомпетентности автора.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
ОльгаKaz
0 # ОльгаKaz 01.02.2018, 23:24
Власники можуть спокійно подати у суд заяву на такого горе-журналюгу за те, що фотографує будинки і викладає їх місцезнаходження на карті!! Перед тим, як щось писати, потрібно все перевіряти, а не дряпати аби писати.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Роман
-1 # Роман 02.02.2018, 09:31
Ну прочитавши статтю, я так зрозумів, що вся інформація з відкритих реєстрів, тому ця інформація публічна. Вони всі держслужбовці, які, якщо вірити їх деклараціям, за свої зарплатні збудували або придбали всі ці будинки. Це на них всіх треба подавати до суду, щоб з'ясувати звідки такі статки за свої жалкі зарплатні. Правильно у коментарях сказали тут, що гарні будиночки для АТОвців. Цілком підтримую
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Кирилл
-1 # Кирилл 04.02.2018, 23:47
А кто Вам сказал, что они за зарплату построили? Где это указано в декларации? Вы не допускаете, что кому-то действительно могли родители построить, кому-то наследство досталось, кто-то продал своё имущество и на эти деньги построил? Нельзя всех под одну гребенку.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
виктор
+10 # виктор 01.02.2018, 22:44
4 год в стране не пойми что происходит, видно выгодно таким вот владельцам домов, что бы продолжался бардак и ато, одни гибнут за копейки другие взятки берут и богатеют, когда же закончится уже этот бардак?!!!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Антон
+4 # Антон 01.02.2018, 22:00
Гарнi будинку в майбутньому для сiмей хлопцiв якi в АТО загинули захищають цих бiднякiв.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
лекс
+5 # лекс 02.02.2018, 01:07
в ато нікого не захищають...на ато дєлают дєньгі...
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення