Відтепер аеропорт носитиме назву КП Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського

У Києві перейменували міжнародний аеропорт «Жуляни»

22 березня 2018, 17:25

Відтепер аеропорт носитиме назву КП Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Києві перейменували міжнародний аеропорт «Жуляни»

  адміністратор   Додати коментар

На засіданні Київської міської ради депутати проголосували за присвоєння міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) імені видатного авіаконструктора українського походження Ігоря Сікорського. «За» проголосували 67 депутатів.

Про це повідомляється на сайті КМДА, інформує Vlasno.info.

Відтепер аеропорт носитиме назву КП Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) ім. Ігоря Сікорського.

Колектив аеропорту "Київ" підтримав ініціативу щодо перейменування. Питання протягом двох місяців обговорювалося на сайті виконавчого орану, і альтернативних пропозицій щодо інших назв чи зауважень не надійшло.

Окрім того, з назви аеропорту вилучено слово "Жуляни". Таким чином, аеропорт носитиме назву — Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського.

Ігор Сікорський — всесвітньо відомий авіаконструктор. Увійшов у світову історію авіації як автор перших багатомоторних літаків та гелікоптерів. Cтворив перші у світі чотиримоторний літак "Російський витязь", важкий чотиримоторний бомбардувальник і пасажирський літак "Ілля Муромець", трансатлантичний гідроплан, серійний вертоліт одногвинтової схеми.

Нагадаємо, що Київміськрада перейменувала станцію метро «Петрівка».

 

Фото: kmr.gov.ua

 


  адміністратор   22 бер. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення