Будинки і надалі залишаються недоремонтованими після вибухів на Калинівському складі боєприпасів

«Майже рік чекаємо завершення ремонту» – жителі частково зруйнованого села на Вінниччині

12 липня 2018, 13:34

Будинки і надалі залишаються недоремонтованими після вибухів на Калинівському складі боєприпасів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Майже рік чекаємо завершення ремонту» – жителі частково зруйнованого села на Вінниччині

    Додати коментар

Жителі села Павлівка, що на Вінниччині, звернулись в редакцію Vlasno.info з проханням допомогти розібратись із ситуацією щодо ремонту їх пошкоджених помешкань.

Нагадаємо, що 26 вересня 2017 року близько 22.00 на складах боєприпасів (48-й арсенал), що поблизу міста Калинівка почали вибухати боєприпаси. Поблизу арсеналу знаходиться село Павлівка, помешкання жителів якого серйозно постраждали від попадань снарядів та осколків. Деякі зруйновані вщент.

Після ліквідації пожежі на арсеналі влада пообіцяла відновити будинки жителів. Були виділені кошти на ремонт будівель. Розпочалось відновлення села.

Однак, жителі Павлівки знову скаржаться, що ремонт і досі не завершено. І навіть стверджують про наявність документів, де вказано, що виконано роботи, а насправді до них взагалі не доклали руки будівельники.

– Вже майже рік ми очікуємо завершення ремонту. Якось пережили минулу зиму в напівзруйнованому будинку. Ось розпочали ремонт. Та поки що роботи призупинились через брак коштів. Я запросив акти виконаних робіт в Калинівській райдержадміністрації, в яких вказано, що вже відремонтовано. Дивлячись на акти і на свій будинок, бачу різні речі. Деяких робіт взагалі проведено не було, – скаржиться мешканець Павлівки Анатолій Гунько.

Щоб уточнити інформацію, ми теж звернулись до Калинівської райдержадміністрації.

– Так, деякі роботи ще не завершено. На попередні ремонти було витрачено 40 мільйонів гривень. Зараз розглядається питання про видачу додаткових коштів в розмірі восьми мільйонів гривень. Щодо звернень жителів можу сказати, що дехто вимагає відремонтувати те, чого до вибухів в будинку взагалі не було. Наприклад, утеплити будинок, який до вибухів не був утеплений, обкласти помешкання піноблоком, хоча до інциденту на складах той же будинок не був ним обкладений. Всі акти виконаних робіт є доступними, і їх можна отримати в нашій адміністрації,– повідомляє голова Калинівської райдержадміністрації Володимир Гаврилюк.

До будинку пана Анатолія після його заяви завітали слідчий та двоє експертів.

– Я разом з експертами із Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (ВНДЕКЦ) провів огляд виконаних робіт. Були також вилучені документи, за якими відкрито кримінальне провадження, і проводиться експертиза. Наразі ведеться досудове розслідування,– повідомив слідчий Калинівського ВП ГУНП України у Вінницькій області Олександр Коляденко.

За словами Анатолія Гунька, у Павлівці залишилось досить багато невідремонтованих будинків.

– В нашому будинку також не завершені всі роботи. У нас грошей на ремонт немає, і від влади вони не надходять,– скаржиться жителька села Павлівки Анна Панасюк.

Голова Калинівської райдержадміністрації Володимир Гаврилюк розповів про видачу коштів так:

– Гроші видаватимемо людям на руки. Багато хто пропонував: «Дайте людям гроші, і ми все зробимо самі...». Ми врахували критику, і ось яким чином зробимо: жителі пишуть заяви в сільради, ми проводимо обхід будинків і складаємо кошторис. Коли надійдуть кошти, ми всім виплатимо суми згідно із актами обстеження. А далі люди вільні самі робити вибір, як саме їм ремонтувати свої будинки.

Отже, мешканцям Павлівки знову потрібно очікувати на видачу коштів.

Читайте також: Вінничани сперечались щодо спорудження житлового будинку на Юності.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення