У міськраді зауважують, що Сергій Моргунов може змінювати дні і години прийому

Для зустрічі з мером Вінниці треба виконати 13 пунктів

21 грудня 2018, 15:51

У міськраді зауважують, що Сергій Моргунов може змінювати дні і години прийому

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Для зустрічі з мером Вінниці треба виконати 13 пунктів

    Коментарі (3)

Вінничани, які працювали в cанаторії імені Коцюбинського, з 2015-го року не можуть отримати заробітну плату. Вони неодноразово звертались до профільних департаментів Вінницької міськради та, зокрема, заступника вінницького міського голови Сергія Тимощука. Але питання не вирішилось. Люди з відчаю вже вирішили піти до міського голови Сергія Моргунова, в якого якраз цього дня мав проходити плановий прийом громадян. Але виявилось, що його немає на місці, і взагалі потрапити до нього не така вже й проста справа. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

morgunov 6 1

— Ми вже звертались до пана Тимощука. Але ми отримуємо лише письмові відповіді, як ми складаємо в себе мішками. Наше підприємство ліквідується. Нам пообіцяли виплатити всю зарплату, але з 2015-го року ми досі її чекаємо, - говорить одна з постраждалих Галина Пінчук.

morgunov 2 1

Виявилось, що потрапити на прийом до мера Вінниці не так вже й просто. Він приймає на першому поверсі лише один раз на місяць – кожен третій четвер місяця з 16:00 до 18:00. Проте на місці його не було.

morgunov 7 1

Виявляється, Сергій Моргунов своїм розпорядженням узгодив порядок, за яким він приймає громадян. В документі 13 пунктів, виконавши які можна зустрітись з мером.

— Спочатку треба записатись на прийом. Потім поспілкуватись із заступником міського голови або директором профільного департаменту. Якщо вони не зможуть нічим допомогти, треба пройти співбесіду, і тоді вам призначать час зустрічі з міським головою. Чому міський голова сьогодні не приймає? Бо він має право змінювати графік прийому, - пояснює начальниця відділу звернень Вінницької міської ради Ірина Єлізарова.

morgunov 13 1

Вінничани, які ознайомились з цими 13-ма пунктами, здивовані, що за умови проходження співбесіди мають не більше 15 хвилин, щоб пояснити свою проблему. І що в кімнаті прийому може бути лише три людини, включаючи мера.


zustrych-merom-Vinnytsi-treba-vykonaty-13-punktiv

grafik-zustrych-merom-Vinnytsi-treba-vykonaty-13-punktiv

На думку юриста та правозахисника Валерія Палія, такий порядок прийому громадян суперечить Конституції, Закону про звернення громадян та Закону про місцеве самоврядування.

— Я непогано знаю закони. Не може Сергій Моргунов такі розпорядження видавати. Є закони України, за якими не регламентовано проводити обов'язкову зустріч з громадянами через попередній запис. Стаття № 19 Конституції України і стаття №24 "Про місцеве самоврядування" зобов'язує Сергія Моргунова, як і будь-якого службовця, приймати людей згідно чинного законодавства. Отже, мер своїм розпорядженням порушує законодавство та систематично ухиляється від зустрічі з громадянами.

morgunov 11 1

Для вирішення питання людей, яким не виплачують зарплату підприємства, що ліквідують, був викликаний директор Департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради Роман Бочевар. Він зобов'язався вирішити питання. Зустріч з ним в активістів запланована на одинадцяту годину 22 грудня.

Читайте також: Вінничани перекрили дорогу меру через відсутність світла

Фото: Андрій Оленін 

Коментарі    Оновити список коментарів

Дмитро
+1 # Дмитро 21.12.2018, 21:45
Чинуші забули кому служать
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Вова
-1 # Вова 21.12.2018, 17:22
Я проходив всю цю процедуру, майже безболісно, але Моргунов - позитивно вирішив мою проблему, на відміну від своїх замів, які існують формально, і нічого не вирішують.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Сільвестр
-1 # Сільвестр 21.12.2018, 22:02
Борісич тебе впізнали!)
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення