"Прикрившись" карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19

Як “свинячий” барон Немирова Качур зі своїм сином “віджали” у підприємців м’ясний павільйон

21 серпня 2020, 10:05

"Прикрившись" карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Як “свинячий” барон Немирова Качур зі своїм сином “віджали” у підприємців м’ясний павільйон

    Додати коментар

У Немирові розгортаються справжні "м'ясні війни" між владою та звичайними торговцями м'яса, повідомляє Vlasno.info.

М'ясний павільйон, який для звичайних торговців був єдиним джерелом заробітку, вирішили закрити через надумані приводи. Містяни вже третій місяць змушені виживати без роботи та можливості заробити бодай якусь копійчину.

nemiriv11

Роботу м'ясного павільйону КП «Немирівський ринок» було зупинено на початку травня рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Немирівської міської ОТГ на підставі недотримання та порушення санітарних вимог, які були виявлені першим заступником начальника головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександром Сорочаном під час перевірки продовольчого ринку.

nemiriv12

"У мене сім'я та діти яких треба годувати. Вже третій місяць я змушена була припинити підприємницьку діяльність, бо нічим сплачувати податки. Ми могли там збувати свинину. А тепер змушені за безцінь віддавати м'ясо заготівельникам", — розповідає місцевий мешканець Сергій.

Тони паперів, офіційних звернень, скарг, прохань до органів місцевого самоврядування, прокуратури, держпродспоживслужби, а результату нуль. Зрозуміло що для сім'ї Качурів, які вже другий десяток "заправляють" містом, питання не поновлювати роботу м'ясного павільйону стало принциповим, тому Немирівський міський голова вирішив піти війною на "надокучливих" містян, які просять лише одне - надати можливість прогодувати свої сім'ї.

Вже дев'ятого травня згідно санітарно-епідеміологічного обстеження продовольчого ринку було встановлено, що всі санітарно-епідеміологічні недоліки усунуто. Але хіба ж це привід для влади поновлювати роботу м'ясного павільйону, коли сам міський голова принципово вирішив пограти в "довгу" з власними городянами?

Паралельно прийшла відповідь на колективне звернення постраждалих підприємців від Олександра Сорочана, в якій зазначено, що ніяких письмових та усних рекомендацій щодо закриття ринку від нього не було. Інакше кажучи, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Немирівської міської ОТГ, прикрившись "вигаданим" приводом, вирішила закрити ринок.

nemiriv1

Зрозумівши всю неадекватність міської влади, торгівці написали колективне звернення до обласної прокуратури. Проте, з прокуратурою у міського голови, завдячуючи кримінальному життєвому досвіду, вже давно склалися "добрі" відносини. Міський голова з сином досі є фігурантами безлічі кримінальних справ, а тому "порішати" справу з прокуратурою є давньою звичкою родини Качурів.

У розпачі постраждалі підприємці планували попасти на прийом до голови Вінницької адміністрації Сергія Борзова, під час його нещодавнього візиту у місто. Було сформоване та зареєстроване відповідне питання та прохання посприяти у відновлені роботи ринку. Зрозумівши, що "запахло смаленим", Немирівська адміністрація вирішили піти містянам "на зустріч".

nemiriv22

"Давайте домовимося так, ми Вам відкриємо той павільйон завтра, тільки не виносьте дане питання до пана Борзова. Ми вже зареєстрували дане питання, нас чоловік 15 в залі сиділо, ще Борзова не було. Державні службовці вищої ланки пообіцяли нам відкрити павільйон. Ми повірили на слово, забрали своє питання до Борзова, вийшли з зали і чекали надворі", — цитують розмову містяни з першим заступником Немирівського міського голови Миколою Торохтієм

Наступного дня підприємці пішли до пана Торохтія, щоб нагадати про домовленості. Проте, Микола Торохтій просто "відфутболив" підприємців, наголосивши, що ніяких обіцянок він не давав. У ситуацію втрутився Начальник Немирівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимир Ткач. Вражений нахабністю влади, Володимир Ткач майже змусив зібрати техногенну комісію, щоб розглянути питання про поновлення роботи м'ясного павільйону. Проте на засідання комісії з 20 членів прийшло тільки двоє - кворуму не було.

Купа паперів, звернень, прохань, візитів все таки змусили міську раду надати відповідь про причини не поновлювати діяльність павільйону, адже за всіма процедурами уся правда була на стороні підприємців і законних підстав не поновлювати роботу павільйону у влади вже не було. Проте крім купи кримінальних проваджень, спільного з законом у сім'ї Качурів нічого немає.

nemiriv7

Офіційна відповідь Немирівської адміністрації вразила підприємців наповал. Перший заступник немирівського міського голови Микола Торохтій повідомив, що павільйон наразі відкрити не можуть через неправильну адресну реєстрацію - фактично м'ясний павільйон КП «Немирівський ринок» розташований за адресою: Горького, 98, а документи видавалися на Горького, 109.

Звичайно ж це викликало ще більше обурення у людей, які колись працювали у павільйоні. Багато років ніхто не помічав цієї невідповідності, а тепер через бюрократичну помилку люди просто втратили роботу.

"Двадцять років працював м'ясний павільйон і не виникало запитань. Чому не можна було владнати це питання, не закриваючи ринок?", — запитують обурені містяни.

Мешканці Немирова припускають, що м'ясний павільйон закрили через конкуренцію, адже нещодавно по Горького, 113, через дорогу від закритого павільйону запрацював новий приватний па­вільйон, що належить ТОВ "УКС Колосок". Керівником підприємства вказано С. В. Богатиря, проте містяни знають, що за ним стоїть син міського голови Олександр Качур, який продовжує кримінальний життєпис батька. Олександр теж неодноразово ставав "зіркою", коли в 2012 році машиною збив офіцера СБУ, і замість того, щоб допомогти потерпілому, просто втік з місця злочину.

nemiriv5

Містяни кажуть, що відтепер, аби працювати у новому м'ясному павільйоні, потрібно офіційно реєструватися як підприємець. Не проблема, проте процедура не на один день, кількість місць обмежена. Через те всі місця вже давно зайняли так звані "свої" підприємці.

"12 підприємців з нашого старого павільйона пішли працювати туди. Спеціально під них "порізали" місця, заключили договори, а для інших - ваші проблеми. Там місця вже немає, тому нам просто немає де заробити хоч якусь копійчину", - розповідає про ситуацію підприємець Олена.

nemiriv4

Фахову юридичну оцінку ситуації надав адвокат Денис Біліченко, який представляє інтереси постраждалих підприємців.

"На сьогоднішній день право власності КП «Немирівський ринок» не скасовано та недійсним не визнано, воно є законним. На даний момент немає підстав перереєстровувати м'ясний павільйон на іншу адресу, право власності на який отримано не у 2015 році, як неодноразово вказував Микола Торохтій, а 18.05.2004 року на підставі свідоцтва про право власності, виданого виконавчим комітетом Немирівської міської ради", - коментує Денис Біліченко.

Закриття м'ясного павільйону вже майже як на три місяці завдало значних збитків підприємцям та селянам, які позбавлені можливості здійснювати торгівлю. Адвокат наголошує, що через закриття м'ясного павільйону міська влада може отримати велику кількість позовних заяв.

Проте навряд чи це сильно лякає Віктора Качура, який неодноразово сидів у слідчому ізоляторі, а його досьє є справжнім кримінальним романом, адже там є все: мільйонні хабарі готівкою, наркотики, цигани, "свої" прокурори, горілчана компанія, ну і власне найулюбленіша справа Віктора - політика.

Читайте також: Сергій Борзов разом з нацгвардійцем підняли державний прапор над будівлею Вінницької ОДА.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення