Ленін у селі Грабарівка фото

У вінницькому селі з постаменту Леніна зроблять туалет

15 березня 2016, 13:00

Vlasno.info продовжує шукати пам'ятники радянської епохи на Вінниччині, які ще не знесли згідно з законом про декомунізацію

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У вінницькому селі з постаменту Леніна зроблять туалет

    Додати коментар


Vlasno.info продовжує шукати пам'ятники радянської епохи на Вінниччині, які ще не знесли згідно з законом про декомунізацію. Минулий раз ми розповідали про село Болган, де ще досі стоїть пам'ятник Леніну та Фрунзе. Сьогодні піде мова про село Грабарівка Піщанського району.

Леніна тут знесли ще місяць тому, а залишки постаменту планують переробити під вбиральню.

– Леніна ми знесли у лютому. Перед цим збирали громаду села і вони погодились його забрати. Ми плануємо основу пам'ятника розібрати на будматеріали для будівництва туалету. У нас у центрі села є туалет, але він у поганому стані, тому вирішили його реконструювати цими матеріалами, – каже сільський голова Грабарівки Тетяна Казновська.

Як повідомили кореспонденту Vlasno.info, Ленін до свого зносу стояв без одної руки, бо хтось йому її давно відірвав. Зараз однорукий Ленін знаходиться у Грабарівці у будинку культури, який, можливо, віддадуть у краєзнавчий музей у Піщанку.

Грабарівка знаходиться на кордоні з Придністров'ям. На цьому пропускному пункті можуть переходити у невизнану республіку тільки мешканці прикордонних сіл. Якщо ви, наприклад, приїдете з Вінниці, то вас тут ніхто не пропустить у Придністров'я. Для цього треба їхати у сусіднє село Болган, де знаходиться міжнародний пропускний пункт.

Працює населення Граборівки у сусідньому селі Трибусівка або на йдуть заробітки. Церкви у Граборівці немає, тому люди ходять пішки до храму у сусідню Трибусівку.

Село має гарне автобусне сполучення з обласним центром. У будні дні з Вінниці сюди їздить автобус тричі на день. У Граборівці є дитячий садок, два магазина. У цьому році плануєть відремонтувати дороги, перед сільрадою відремонтувати площу, прибрати кладовище.
дитячий садочок у селі Грабарівка фото

– Ми хотіли провести у сільраду інтернет, але у нас місцина гориста, тому інтернет-провайдери сюди ще не дісталися. Але я вважаю, що найближчим часом ми вирішимо цю проблему, – додала Тетяна Казновська.

Дістатися до Грабарівки можна автобусом з Центрального автовокзалу з Вінниці.

Фото: Вікіпедія

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення