Щомісячно Вероніка та Роман отримуватимуть 2 480 гривень

Двоє вінницьких студентів отримуватимуть стипендію імені Героїв Небесної Сотні

11 серпня 2020, 21:20

Щомісячно Вероніка та Роман отримуватимуть 2 480 гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Двоє вінницьких студентів отримуватимуть стипендію імені Героїв Небесної Сотні

    Додати коментар

Вероніка Ліміна та Роман Лисенко отримуватимуть академічні стипендії імені Героїв Небесної Сотні від Міністерства освіти і науки України з першого вересня. Вероніка навчається на спеціальності інженерія програмного забезпечення у ВНТУ, а Роман на агроінженерії у ВНАУ, повідомляє Vlasno.info.

Стипендія імені Героїв Небесної Сотні призначається студентам, які відстоюють майбутнє України, активно займаються волонтерством та благодійними справами й мають досягнення в науковій сфері. Серед 43 стипендіатів є двоє вінницьких студентів – Вероніка Ліміна та Роман Лисенко.

Вероніка Ліміна уже близько двох років займається волонтерською діяльністю. Дівчина народилася в Одесі. Коли дівчинці було вісім років батьки переїхали на Вінниччину. За своє шкільне життя навчалась у п'яти школах.

У Вінниці розпочала свою волонтерську діяльність. Як розповіла доцентка кафедри електричних станцій та систем Вінницького національного технічного університету Світлана Бевз, Вероніка навчалася у Тиврівському ліцеї-інтернаті на фізико-математичному факультеті й зараз в університеті є однією з найкращих студентів.

"Вероніка неординарна, яскрава, вмотивована особистість. Вона порядна, непідкупна, чесна та патріотична дівчина. У неї загострене почуття справедливості Сама прийшла до нашого волонтерського центру й запропонувала свою допомогу-підтримку. Її одногрупник після закінчення ліцею відразу пішов в АТО. Вона зібрала для нього допомогу від ліцею та нашого університету. Вероніка сама долучилася до акції "Весна на граніті". Цю акцію у березні започаткувала госпітальєрка Ярина Чорногуз під стінами Офісу Президента", – розповідає про третьокурсницю Вероніку Світлана Бевз.

veronaka-limina-vinnitsia-5 1

veronaka-limina-vinnitsia-4 1

Стипендіатка розповіла, що до цього отримувала лише академічну стипендію в університеті. Мріяла отримати і стипендію імені Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч мрія дівчини здійснилася.

"Коли дізналася про те, що є така стипендія, захотіла її отримати. Мене всі підтримували, казали, що вона буде точно моєю. Я задоволена і щаслива. Те, що писала в мотиваційному листі – правда. Цим займаюся не за гроші, просто так. Мені від цього добре, люблю цим займатися. Для мене взірцем є Нікола Тесла – науковець, геніальний фізик та Леся Українка – поетеса, жінка, яка уособлює незламність українського жіночого духу. Саме через Ніколу взяла псевдо "Тесла" та зробила татуювання на передпліччях - на лівому - Нікола Тесла, на правому – Леся Українка. Вони мені нагадують для чого я роблю усю свою волонтерську роботу. Стипендія не велика. Це називається живеш "від зарплати до зарплати". Планую навчатися за спеціальністю або стану офіцеркою Збройних сил України", – каже 19-річна студентка факультету інформаційних технологій і комп'ютерної інженерії ВНТУ Вероніка Ліміна.

veronaka-limina-vinnitsia- 1

veronaka-limina-vinnitsia-1 1

veronaka-limina-vinnitsia-3 1

Інший стипендіат - Роман Лисенко зараз перебуває на стажуванні у Німеччині. Хлопець член студентського самоврядування університету та Вінниччини, входить до Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих вчених ВНАУ. Неодноразовий учасник та переможць Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт та олімпіад. Разом із молодими вченими працює над стартап-проєктом, який був представлений на найбільшому майданчику інноваційних розробок України при Міністерстві освіти і науки України - "Фестивалі Інновацій".

"Цілеспрямований, відмінно навчається, цікавиться громадським життям країни і є активним членом Школи молодого лідера, яка діє в університеті, де відомі політичні, громадські діячі, бізнесмени, парламентарі читають лекції. Роман проявив себе допитливим студентом і сміливо може вступити в дискусію з відомими державними мужами", – розповідає про четвертокурсника Романа Лисенка проректорка з наукової та інноваційної діяльності Вінницького національного аграрного університету Інна Гончарук.

roman-lysenko-vinnitsia-2 1

roman-lysenko-vinnitsia-3 1

roman-lysenko-vinnitsia-4 1

roman-lysenko-vinnitsia- 1

Вінницькі студенти отримуватимуть щомісячно 2 480 гривень аж до вересня 2021 року.

Фото: з соцмереж 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення