Для отримання потрібних ліків пацієнту лікар має виписати рецепт

У 2018 році вінничани отримуватимуть ліки від депресії безкоштовно

13 грудня 2017, 13:05

Для отримання потрібних ліків пацієнту лікар має виписати рецепт

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У 2018 році вінничани отримуватимуть ліки від депресії безкоштовно

  адміністратор   Коментарі


Ліки від депресії уже з наступного року можна буде отримати безкоштовно або з незначною доплатою за програмою "Доступні ліки" повідомляє Vlasno.info з посиланням на портал Вінницької ОДА.
Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.
Нагадаємо, що За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, депресією страждає близько 300 млн людей по всьому світі. В Україні депресія є найбільш поширеною проблемою серед психічних розладів. Українці страждають депресією значно частіше, аніж жителі країн Європейського Союзу. І показники захворюваності у нашій країні продовжують зростати.
Легку форму депресії можна вилікувати без медикаментів, за допомогою певних психотерапевтичних методів. Але при середній та важкій формі може знадобитись медикаментозне лікування і психотерапія з кваліфікованими спеціалістами.
Самолікування депресії антидепрессантами є дуже небезпечним. Антидепресанти можна примати тільки за призначенням лікаря. Нехтування цим правилом може призвести до посилення депресії.
Депресія належить до тих захворювань, які найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта, але ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Фото: ТСН


  адміністратор   13 груд. 2017 Друк Коментарі