Це допоможе виявляти відхилення у дітей на ранній стадії

У Вінницькій області з'явиться послуга раннього втручання

04 липня 2019, 13:34

Це допоможе виявляти відхилення у дітей на ранній стадії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінницькій області з'явиться послуга раннього втручання

    Коментарі

У Вінницькій області створять ініціативну групу з впровадження послуги раннього втручання. Це допоможе виявляти захворення у дітей на ранніх стадіях та адаптувати їх до соціального життя. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

— Послуга раннього втручання вкрай необхідна Вінницькій області. Це допоможе сім'ям, в кого діти з синдромом Дауна або церебральним паралічем, виявляти ці хвороби на ранній стадії. Цим дітям та їх сім'ям необхідна ця допомога, - каже директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

zxcvbm 1 1

Раннє втручання – система допомоги дітям раннього віку з порушеннями розвитку, спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини. Принципами раннього втручання є довіра, орієнтація на потреби та можливості сім'ї, яка виховує дитину з відхиленнями. Раннє виявлення хвороби - це оптимальний шанс для розвитку потенціалу дитини. У Вінницькій області проживає 32 тисячі дітей з обмеженими можливостями. Кожного року народжуються близько 700 недоношених дітей.

В Україні дана програма працює з 2014-го року. З 2016-го року ця програма введена в Закарпатській, Львівський та Харківській області. З цього року – і у Вінницькій області.

Завдяки проекту діти та батьки зможуть отримати потрібні навички для збереження здоров'я та освіти дитини.

— Головне – це доказати людям, особливо бабусям та дідусям, що це проблема і її треба вирішувати. Вони можуть сказати "Та переросте!", але не переросте. Треба змінити відношення соціуму до цих дітей. Це і є головне завдання раннього втручання, - пояснила координаторка Вінницької регіональної платформи "Батьки за раннє втручання в Україні" Світлана Демко.

nmc 1

Станом на зараз на Вінниччині існує регіональна платформа Всеукраїнського форуму "Батьки за раннє втручання України", що налічує 16 громадських організацій.

Читайте також, Фільм української продюсерки здобув перемогу на кінофестивалі у Японії 

Хочете отримувати головні новини у месенджер? Підписуйтесь на наш Telegram.

Фото: Андрій Оленін