Винахідники в основному приймають від людей старенькі комп'ютери, ноутбуки і wi-fi роутери

Студенти у Львові роблять цікавинки з неробочої техніки

26 грудня 2018, 09:30

Винахідники в основному приймають від людей старенькі комп'ютери, ноутбуки і wi-fi роутери

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Студенти у Львові роблять цікавинки з неробочої техніки

  адміністратор   Додати коментар

Студент Національного університету «Львівська політехніка» Василь Ракочий створив стартап зі збору та переробки старої електроніки. Автор оригінальної бізнес-ідеї розповів, що безкоштовно навчається у Tech StartUp School в рамках їхнього проекту «Стартап прорив». Про це з посиланням на РБК Україна, повідомляє Vlasno.info.

За словами винахідника, одного разу йому потрібно було організувати на заході зону технологій, і він вирішив показати глядачам, що знаходиться всередині комп'ютера. Але оскільки розбирати свою техніку студенту не хотілося, він розмістив у соцмережі оголошення про пошук неробочого комп'ютера. Надійшло багато відгуків, що «наочно показало проблему - в Україні немає куди здати на утилізацію стару апаратуру».

«Я подумав, чому б мені цим не зайнятися. Згуртував навколо себе хлопців, яких зацікавила ідея. Зараз у нашій команді дев'ять людей. У жовтні нинішнього року ми стали створювати систему збору та переробки електроніки», - розповів Ракочий.

Наразі хлопці вже відкрили 9 пунктів прийому - це ремонтні майстерні та магазини електроніки, які підтримали ініціативу винахідників.

«Вони розмістили відповідні оголошення з логотипом «Коло». До них люди приносять утиль, а ми його потім забираємо. На нашу ініціативу відгукнулися власники майстерень по ремонту техніки - у них накопичуються перегорілі деталі», - продовжив Василь.

Студент розповів, що було узято на озброєння принцип роботи американської компанії, що займається подібним брухтом - працездатній техніці шукають застосування, а неробочу розбирають та сортирують на відходи - віддирають мідь, алюміній, материнські плати. Придатні запчастини складають окремо - може, комусь вони стануть у нагоді в роботі.

Також хлопці налагодили співпрацю зі стартап-компанією, яка робить з материнських плат прикраси.

Ракочий повідомив, що їх команда в основному приймає від людей старенькі комп'ютери, ноутбуки та wi-fi роутери.

«Поки наш спартап - це, по суті, студентський гурток. Щоб почати заробляти, треба повчитися ведення бізнесу», - говорить він.

Досвід подібних фірм за кордоном показує - гроші надходять від продажу працездатної електроніки, здача вторсировини приносить лише невеликий дохід, зазначив студент і додав ,що хлопці також займуться створенням прикраси із запчастин.

Читайте також: Дві європейські компанії перероблятимуть батарейки з України.

 

 

Фото: galinfo.com.ua


  адміністратор   26 груд. 2018 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення