В українських степах зберігається таємниця Шумерського царства

Доісторичне святилище Кам’яна Могила може змінити версії походження людства

12 березня 2018, 08:01

В українських степах зберігається таємниця Шумерського царства

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Доісторичне святилище Кам’яна Могила може змінити версії походження людства

    Коментарі (4)

Україна багата на загадкові та таємничі місця. Більшість з них поки малодосліджені та поки приховують свої секрети від сучасників. Одне із таких дивовижних місць знаходиться на Сході країни, неподалік Мелітополя, поблизу селища Мирне. Доісторичний храмовий комплекс Кам'яна Могила поки мало відомий для широкого кола туристів. Проте, артефакти, які були знайдені вченими в лабіринтах древнього святилища, можуть поставити під сумнів загально-прийняту версію історії людства. Про сміливі припущення вчених, дізнавались журналісти Vlasno.info.

Нагадаємо, що під брилами Кам'яної Могили було знайдено близько вісімдесяти гротів та печер, стіни яких змальовані малюнками та доісторичними письменами.

 

«Автографи» Кам'яної Могили заперечують офіційну версію історії людства

В печерах кілька тисяч наскельних малюнків із зображенням Богів, людей, тварин, сцен життя, містичних обрядів та різноманітних орнаментів. Серед них привертають увагу двометрова кам'яна фігура людини-риби, містичне зображення звіроподібного чаклуна та дракона. Варто відмітити, що серед наскельних малюнків часто зустрічається древній символ — Дерево життя. Схоже дерево, можна побачити в дохристиянському храмі Перуна на Вінниччині.

kamyana-mogyla-09

Більшість малюнків видовбані гострим предметом, ймовірно, камінцем більш твердішої породи. Зустрічаються також малюнки, де використовувалась природна фарба.

За наскельними написами дослідники простежують розвиток древніх релігій – тотемізм, магію, фетишизм, анімізм та інші. Розшифровуючи їх, вчені поступово прийшли до висновку, що Кам'яна Могила це цілий «архів» інформації. Наші предки вважали, що вона об'єднує в собі три світи – небесний, земний та підземний.

kamyana-mogyla-02

«Автографи» наших предків були зроблені в різні періоди з розривом в кілька тисяч років, починаючи з кам'яного віку, пізнього палеоліту, під час мезоліту і аж до середньовіччя. А це період з 22 -14 тисячоліття до н.е.! Саме це доводить, що загально прийняті історичні версії походження людства на планеті розбиваються об вперті факти, знайдені на Кам'яній Могилі.

kamyana-mogyla-03

Дослідження Кам'яної Могили зникали за загадкових обставин, вчені трагічно помирали.

В різні періоди вчені проводили розкопки святилища, поступово відкриваючи все нові і нові печери та гроти. Потім кілька груп дослідників намагались розшифрувати древні петрогліфи. В процесі дослідження виникали різні версії про те, що б могли означати древні письмена. Більшість досліджень з таємничих причин так і не оприлюднено. Деякі наукові праці просто зникали з друкарні, коли їх готували до виходу в світ. Були навіть трагічні випадки, коли дослідники святилища помирали за загадкових обставин, так і не відкривши таємниці Кам'янки людству.

Під час Другої Світової війни німці теж проводили тут свої розкопки. Що саме вони там знайшли та куди вивезли знахідки, досі нікому не відомо. Свої результати досліджень німці так і не оприлюднили. Після закінчення війни, документи взагалі зникли, як і багато інших таємниць Рейху. Є версія, що вони шукали там древні джерела інформації про арійську расу.

В наш час розкопки Кам'яної Могили не ведуться через ряд обставин, серед яких не тільки брак коштів в держави, але й готовність людства почути таємницю предків. Всі лабіринти комплексу поки законсервовані піском і чекають свого часу.

kamyana-mogyla-04

На території України ймовірно існувала древня цивілізація Аррата

Попри все, деякі дослідники оприлюднили свої версії щодо цінних знахідок древнього святилища. Однією з найпопулярніших на сьогодні вважається теорія російського шумеролога Анатолія Кіфішина, яка говорить про те, що древні написи в печерах Кам'янки – це прадавня абетка дошумерського періоду.

Відомий шумеролог та лінгвіст Анатолій Кифішин вважає, що саме це місце пов'язане з прадержавою Аррата, яка, на думку деяких вчених, існувала на території теперішньої України. Аррата — надзвичайно багата хліборобська цивілізація, мала свою релігію, міфологію, суспільну ієрархію, власне військо, навіть свої фортеці. На думку вченого, Аратта мала релігійні та інші зв'язки із Шумером (4-3 тисячоліття до н.е.). Існує версія, що саме Аррата є батьківщиною того ж Шумерського царства. Кифішин стверджує, що символи на каменях Кам'яної Могили зображали шумерських богів Енліль, Нінліль, Ішкура. Вони схожі на слов'янських Леля та Лелю. На думку дослідника, написи Кам'яної Могили датуються ще дошумерським періодом. Можливо, саме звідси були прокладені стежини на різні континенти, які вели до нових світових цивілізацій. 

На одній із плит був знайдений метровий напис «Шу-нун», що в перекладі з шумерської означає «Рука Цариці». Ймовірно, саме так називали цей храм древні люди.

kamyana-mogyla-06

Відкриття Анатолія Кіфішина могло б бути справжньою світовою сенсацією, бо за його теорією петрогліфи Кам'яної Могили - найдавніша писемність людства. Якщо притримуватись цієї версії, то це означає, що історія людства починалась зі степів України. Більше про відкриття вченого можна почитати в його книзі «Древнє святилище Кам'яна Могила». Нажаль, відомий шумеролог помер в 2017 р. у віці вісімдесяти трьох років. Та чи залишив він по собі ще якісь відкриття про Кам'яну Могилу поки невідомо.

kamyana-mogyla-05

Унікальні знахідки Кам'яної Могили, поки що активно не обговорюються в колах вчених та не виносяться на широкий загал. Про існування доісторичного комплексу знають не так вже й багато людей. Лише у 2008 році це місце отримало статус Національного історико-археологічного заповідника. Поки воно лише претендує на офіційне включення у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, але було внесено до списку Семи містичних місць України.

mekitopol yfskalnaya yadpis 03

Кам'яну Могилу досліджували не тільки археологи, історики та лінгвісти. Вона потрапила під пильне око біо-енергетиків та уфологів. Про неймовірну енергетику Кам'янки ходять цілі легенди. Ми відкриємо деякі таємниці доісторичного святилища в наступних статтях нашого сайту Vlasno.info.

 

 

 

Фото з сайту: we.org.ua

Коментарі    Оновити список коментарів

GLORY TO UKRAINE
0 # GLORY TO UKRAINE 06.11.2018, 17:43
ЛАЙК!
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Даріна
0 # Даріна 22.04.2018, 13:48
чому не пишите звідки там пісок? То остання серйозна експедиція таким чином "законсервувала" пам`ятку від пограбувань і фальсикувань.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Лариса
0 # Лариса 06.05.2020, 23:14
Була колись в дитинстві на Кам"яній могилі...Бачила всі написи -вживу, коли все не було засипано піском. А пісок там ПРИРОДНИЙ, бо камні піщанні з піску.Пісок чистий, жовтий і сірувато-білий......
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга
Игорь Рогов
+1 # Игорь Рогов 12.03.2018, 11:04
Кам'яна Могила ( Перша згадка відноситься до 1778 року)— невеликий ізольований масив піщаника, розмірами приблизно 240 на 160 метрів, що складається з великих кам'яних брил висотою до 12 метрів. Імовірно виник при затвердінні піщаних мас колишньої мілини Сарматського моря під впливом місцевих мінералів . Надалі піддавався повітряної і водної ерозії, тобто природного походження. Використовувався древнім людиною як святилища містить унікальні петрогліфи. Ніякого "храмового комплексу" там немає.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення