В Олександра Геркалюка є золота гітара, гітара-тризуб, гітара-автомат і ще більше сотні «семиструнних» з усього світу

Пенсіонер з Вінниччини зібрав унікальну колекцію гітар

10 листопада 2020, 18:29

В Олександра Геркалюка є золота гітара, гітара-тризуб, гітара-автомат і ще більше сотні «семиструнних» з усього світу

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Пенсіонер з Вінниччини зібрав унікальну колекцію гітар

  адміністратор   Додати коментар

Олександр Геркалюк із Могилева-Подільського зберігає вдома більше сотні гітар. Колекцію 69-річний чоловік збирав більшу половину свого життя, повідомляє Vlasno.info, посилаючись на матеріал Вінниця.info.

«Першу гітару мені подарувала сестра ще у молодості. І я вам скажу, що у мене є різні інструменти. У тому числі золота гітара, подібних у світі є лише 50 екземплярів. Вона приїхала з Болгарії. Має золотий корпус, золоті струни. В Україні, такої немає ні у кого. Але перша гітара, яку подарувала сестра, вона для мене безцінна», - розповідає Вінниця.info пан Олександр.

Зібрати колекцію Олександр зміг завдяки родині та друзям.

«Щось сам купляв та купую. Зараз вже можна по Інтернету замовляти, міняти, продавати. На всі дні народження мені дарували гітари. До цього всі звикли. І особливо дружина Антоніна. Всі ці роки вона мене розуміє. Звичайно, той факт, що весь дім заставлений гітарами, за якими треба доглядати, дещо дратує. Але не сваримося через це», - посміхається він.

Зауважує, що готовий віддати свою колекцію.

«Аби відновити одну гітару треба від 500 до 1000 гривень. А не будеш за ними глядіти, погниють, струни поржавіють. Тому шукаю спонсора, який у мене купить колекцію. Хочу за неї 20 тисяч доларів. І готовий продати лише з такою умовою, що гітари будуть приносити людям користь. Ну, їх розмістять або в музеї. Або відкриють тематичну кав'ярню. Чи будь-який туристичний об'єкт. Бо чи не у всіх країнах Європи є музей гітари. А у нас немає. І це при тому, що колекція вже є», - каже Геркалюк.

Олександр Геркалюк не просто колекціонер, а майстер по виготовленню авторських гітар.

«Є гітара-автомат, гітара-тризуб, є подвійна гітара з гіпсу... Я вже давно собі зробив дома таку майстерню. Як вийшов на пенсію, то руки у мене там розв'язалися. Але зараз вже важкувато», - пояснює.

Практично всі кімнати в будинку Геркалюка заставлені та завішані гітарами. Аби підкреслити тематику, одну з стін він власноручно розмалював. А ще пенсіонер пише вірші та книжки.

36a77e0620f9acdac457ae0868b4e725 w840 h520

5faa96f24eddd


  адміністратор   10 лист. 2020 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення