парк Хімік у Вінниці фото

Вінничани взялись за реконструкцію «Хіміка»

17 липня 2015, 13:20

Парк "Хімік", який нещодавно було передано у комунальну власність, має бути переобладнано

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничани взялись за реконструкцію «Хіміка»

    Додати коментар


Парк "Хімік", який нещодавно було передано у комунальну власність, має бути переобладнано. Так вирішили мешканці прилеглих до парку будинків на зборах територіальної громади. Місцеві активісти розробили проект реконструкції парку, у якому врахували потреби мешканців. Згідно цього проекту у парку буде спортивний майданчик, зона відпочинку, дитячий майданчик, також мають зробити освітлення, встановити лавки та сміттєві баки.

– Скільки це буде коштувати, ми поки що не вирахували, – говорить уповноважений у справах територіальної громади Сергій Сидорук, – далі вже будемо спілкуватися з міською владою, узгоджувати проект. Навесні ми говорили з директором Департаменту комунального господарства та благоустрою Юрієм Павлінчуком, і він запевнив, що врахує наші пропозиції.
парк Хімік у Вінниці фото

Наразі парк знаходиться в не зовсім належному стані, тут не працює освітлення, руйнується дитячий майданчик, страждає і зовнішній вигляд: у парку десятиліттями не проводилися ландшафтні роботи. Проте після того, як два місяці тому парк рішенням сесії міської ради було передано місту (раніше він належав релігійній общині однієї з церков), у парку кілька разів проводили суботники, понакривали небезпечні ями, і періодично проводять прибирання сміття. Про це розповів начальник відділу утримання об'єктів благоустрою В'ячеслав Хілінський.
парк Хімік у Вінниці фото

– Ми вітаємо такі ініціативи, і обов'язково розглянемо пропозиції мешканців, – говорить В'ячеслав Аполінарійович. – Після того, як люди напишуть лист на ім'я міського голови, він розпише його на наш департамент, або на департамент містобудівництва та архітектури, у будь-якому разі за законом відповідь ми надамо не пізніше, ніж через місяць. Проблема в тому, що зараз ніяких технічних робіт ми там проводити не можемо, адже парк ще не прийнято на баланс, він якраз знаходиться на стадії передачі. Крім того, община, у якої ми відсудили парк, ніби-то подає апеляцію.

Вчора під листом до міського голови поставили підписи 40 чоловік, збір підписів триває.
парк Хімік у Вінниці фото
парк Хімік у Вінниці фото
парк Хімік у Вінниці фото
парк Хімік у Вінниці фото
парк Хімік у Вінниці фото
парк Хімік у Вінниці фото

Фото Ірини Басенко

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення