Поки що МОН обрав лише дві школи-інтернати у Вінницькій області, які отримають гроші з освітньої субвенції

На Вінниччині дві школи-інтернати отримають кошти на обладнання для дітей з порушення зору та слуху

14 травня 2020, 17:47

Поки що МОН обрав лише дві школи-інтернати у Вінницькій області, які отримають гроші з освітньої субвенції

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині дві школи-інтернати отримають кошти на обладнання для дітей з порушення зору та слуху

    Додати коментар

Самгородська та Піщанська школи-інтернати у Вінницькій області за рахунок освітньої субвенції отримають спеціальне обладнання для дітей з порушення зору та слуху, повідомляє Vlasno.info.

Цього року Самгородоцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Козятинського району отримає брайлівський принтер. У Самгородоцькій школі-інтернат навчаються діти, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку. У закладі школярі перебувають від трьох до шести років, в залежності, у якому класі навчається дитина. Крім навчального процесу у школі-інтернат діти отримують медичну реабілітацію. Наразі в закладі навчається 153 дитини.

"У нас навчаються також діти з неповних, неблагополучних, малозабезпечених сімей, діти-сиріти, напівсироти, позбавлені батьківського піклування. Цього року двоє наших учнів-сиріт закінчать нашу школу і ми їх плануємо віддати у родину. Тобто, ми беремо дитину на певний період, навчаємо її, коли вона адаптується у соціумі, ми віддаємо її батькам і вона може далі навчатися в іншому навчальному закладі. Є такі діти, які з нами з першого класу, – розповів директор Самгородоцької школи-інтернат Павло Паламарчук. – Сподіваємося цього року отримати брайлівський принтер, одного нам буде достатньо, оскільки в закладі навчається лише п'ятеро незрячих дітей. На даний момент з обладнання є все."

За рахунок освітньої субвенції Піщанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат отримає цього року один портативний комп'ютер, дві комп'ютерні програми – програмно-апаратний комплекс для корекційно-розвиткової роботи та два комп'ютерних тренажери для вивчення української жестової мови та до них комплект стаціонарної дротової, або бездротової звукопідсилювальної апаратури колективного використання.

За інформацією директорки Піщанської школи-інтернат Олени Ацеховської, у закладі може навчатися 100 дітей, які мають порушення зору. Наразі в навчальному закладі навчається 49 дітей, 18 з них на час карантину перебувають у закладі, тому що вони позбавлені батьківського піклування, або опинилися у складних життєвих умовах.

"Під час карантину діти, які мають батьків поїхали додому, троє дітей залишилися у закладі, тому що у них або немає батьків, або їх позбавляють батьківського піклування, а одного хлопчика з Рівненської області не мав хто забрати. Його мати померла, а батько в лікарні лежить", – розповіла Олена Ацеховська.

За словами директорки Піщанської школи-інтернат, поки що заклад усім забезпечний. Ще два роки школа придбала сучасні слухові апарати, тому діти можуть чути звуки зовнішнього світу. Також в навчальний заклад придбали аудіометр, щоб, щоб перевіряти слух у дітей та спостерігати, як впливають корекційні вправи на слух.

 

Фото: з відкритих джерел

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення