суд ВІНТЕРА фото

«Вінтера» виконала вимоги козацького полку та розкрила свою бухгалтерію

11 вересня 2015, 18:03

Телерадіокомпанія надала копії документів про договори з політичними силами

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Вінтера» виконала вимоги козацького полку та розкрила свою бухгалтерію

    Додати коментар

Вінницький козацький полк імені Івана Богуна витребував з телерадіокомпанії «Вінтера» всі документи, які вказував у позові. Їх копії представник позивача Олексій Мусіровський отримав сьогодні в ході судового засідання у Вінницькому апеляційному адміністративному суді. Завдяки цим документам можна прослідкувати як "Вінтера" отримувала та використовувала бюджетні кошти.

Наразі позивач відкликав свої позовні вимоги, оскільки отримав від телерадіокомпанії весь пакет документів, які витребовував у запиті.

Нагадаємо, 15 червня 2015 року Крайове товариство «Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна» звернулося до Вінницького окружного адміністративного суду із позовом до телерадіокомпанії.

Причиною позову стала відмова телерадіокомпанії у наданні публічної інформації на запит крайового товариства. А саме: ТРК не надала копії укладених договорів з суб'єктами виборчого процесу про надання ефірного часу на обласному телеканалі «ВДТ» для проведення передвиборчої агітації в період з 2012 по 2015 роки, бухгалтерсько-звітну документацію, а також копії документів, що містять інформацію про рух грошових коштів.
 суд ВІНТЕРА – полк Богуна фото

Представник відповідача позов заперечив. Серед причин відмови у наданні інформації крайовому товариству він вказав, що запитувані позивачем копії договорів містять персональні дані громадян, передача яких третім особам можлива виключно за їх згодою.

Натомість Вінницький окружний адміністративний суд заперечення відповідача не підтримав. Розглянувши справу у відкритому судовому засіданні, суд постановив зобов'язати Вінницьку обласну телерадіокомпанію Вінтера надати інформацію, що викладена у запиті крайового товариства.

Відмова в її отриманні прямо заборонена ч.5 ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» — йшлося у постанові Вінницького окружного адміністративного суду.

Крім того, суд зазначив, що відомості, які дають можливість ідентифікувати фізичну особу, можуть бути замінені літерними або цифровими позначеннями.
Олексій Мусіровський фото

– Виникає низка протиріч. Перше – як сьогодні за участю оператора ТРК Вінтера, якого не було на попередніх судових засіданнях, представники відповідача надали мені всі запитувані мною документи. З самого початку справи ними надавалися заперечення до адмінпозову, де вони вказували, що не надали документи правомірно, а також їх апеляційна скарга, де вони спростовують, на їх думку, докази крайового товариства про те, що інформація використання бюджетних коштів є публічною. Як раз під час явки оператора у судовому засіданні вони демонстративно надали Крайовому товариству весь пакет документів. А протиріччя серед їхніх попередніх виступів для мене залишаються незрозумілими, — каже Олексій Мусіровський.

 суд ВІНТЕРА – полк Богуна фото суд ВІНТЕРА – полк Богуна фото
 суд ВІНТЕРА – полк Богуна фото
 суд ВІНТЕРА – полк Богуна фото
Фото Тетяни Куц


Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення