готель "Савой" у Вінниці фото

Ще кілька мільйонів з держбюджету дали на реставрацію вінницького «Савою»

08 вересня 2016, 09:04

Фінанси для відновлення історичної пам'ятки Вінниці, колишнього готелю "Савой" надходять із державного бюджету

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Ще кілька мільйонів з держбюджету дали на реставрацію вінницького «Савою»

    Додати коментар


Фінанси для відновлення історичної пам'ятки Вінниці, колишнього готелю "Савой" надходять із державного бюджету. Нещодавно перерахували ще близько п'яти мільйонів на ремонтно-реставраційні роботи, повідомляє Vlasno.info.

Вже за тиждень наші фахівці розпочнуть облаштування перекриття між поверхами. Інтенсивність виконання робіт у цьому випадку не залежить від погодніх умов та пори року, адже працюватимуть будівельники безпосередньо у приміщенні.
Інна Грищук та Ігор Козловський фото
Ігор Козловський та Інна Грищук

– Спочатку загальна кошторисна вартість робіт склала 29 мільйонів гривень, однак у цьому році очікують перерахунок суми: вона може зрости удвічі, бо лише ціни на будівельні матеріали за ці роки на 30 відсотків, – розповідає директор ТОВ МУР Ігор Козловський. – Якби було стабільне фінансування, то за один рік ми зможемо виконати всі роботи.

Наприкінці минулого року, нагадаємо, зовнішнє оздоблення, ліпнина та штукатурка були пошкоджені та потребували відновлення. Цього літа недоліки фасаду "Савою" усунули.

– Після завершення ремонту увесь суддівський корпус та апарат суду із Брацлавської вулиці перебереться у центр міста. Будівля є символічною, аби у ній розмістився саме суд, оскільки споруда зберігає історію засідань першого уряду Української народної республіки. На першому поверсі відреставрованої будівлі планується музей "Савою", де експозиції розповідатимуть історію пам'ятки у контексті міської історії, – каже керівник апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду Інна Грищук.

Інтер'єр першого поверху зроблять автентичним, всі інші виконають у "робочих" кольорах, де вершитиметься правосуддя.
готель "Савой" у Вінниці фото
готель "Савой" у Вінниці фото
готель "Савой" у Вінниці фото
готель "Савой" у Вінниці фото
готель "Савой" у Вінниці фото

Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення