випуск у ВДПУ фото

Випускників вінницьких вишів «дипломували» привітаннями

02 липня 2015, 14:07

Випускники вишів по всій Україні отримали замість дипломів «папірці»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Випускників вінницьких вишів «дипломували» привітаннями

    Додати коментар


Випускники вишів по всій Україні отримали замість дипломів «папірці». Як повідомляє інформаційний інтернет ресурс «ВСЕ», рівненським студентам на випускному вечорі були вручені календарики. Щодо вінницьких вишів, на даному етапі – ситуація не набагато краща. Вишукано одягнені хлопці і дівчата, запрошені родичі та батьки, оплачені фотографи – і це все тільки за для того, щоб вийти на «сцену» і не отримати диплом.

Вчора випускникам Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського на врученні давали звичайнісінькі папірці синього кольору з «напутніми» словами подяки від викладачів. На запитання студентів: «Коли нам дадуть справжні дипломи?» –викладачі просто розводили руками, проте провину рідної альма-матері в затримці повністю заперечували.
диплом ВДПУ фото

– Провини університету у тому, що сьогодні студенти не отримали дипломів немає. Дана ситуація пояснюється виключно перенавантаженням державної бази з питань освіти, – пояснює виконувач обов'язків ректора ВДПУ Наталія Лазаренко.

Варто зазначити, що процес друку дипломів, атестатів, сертифікатів нового зразку відбувається наступним чином:

– Виші подають запит до ЄДБО (Єдина державна база з питань освіти), з проханням присвоїти дипломам випускників індивідуальні реєстраційні номери;

– ЄДБО формує списки і надсилає номери університетам;

– Після отримання цього номера – університет самостійно здійснює друк дипломів.

– У державній базі з питань освіти затримку у видачі реєстраційних номерів пояснили проблемою з юридичним оформленням додаткового програмного забезпечення.
випуск у ВДПУ фото

– Перепрошуємо за затримки, програмне забезпечення вже два тижні, як було готове, але були проблеми з юридичним оформленням додаткового програмного забезпечення. Зараз проблеми вже вирішені, – коментує на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Самі ж студенти-випускники відверто не задоволені. Їх турбує той факт, що без цього документу буде абсолютно не зрозуміло те, як влаштовуватись на роботу, або продовжувати здобувати освіту далі.

– Це добре, якщо ти просто хочеш отримати диплом. Але я, для прикладу, хочу здобувати другу вищу освіту і що мені в цьому випадку робити, коли основного документу для вступу у мене немає? А людям ще й на роботу потрібно якось влаштовуватись, – коментує випускниця ВДПУ Анна Савчинська.
випуск у ВДПУ фото

Проте у педагогічному студентів запевнили в тому, що дипломи уже є. А затримку у видачі пояснили тим фактом, що реєстраційні номери були запізно отримані і надалі ніяких перешкод у видачі «документу на руки» не буде.

Що ж до інших вінницьких вишів, то дипломи пообіцяли видати усім випускникам до 10 липня.


Фото Віталій Лукова


    02 лип. 2015 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення