Чернівецькі активісти відправили в зону АТО джип Land Rover Discovery

Чернівецькі активісти відправили в зону АТО джип Land Rover Discovery

21 січня 2015, 09:09
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Чернівецькі активісти відправили в зону АТО джип Land Rover Discovery

    Додати коментар


Мешканці Чернівецького району Вінниччини придбали для бійців АТО позашляховик Land Rover Discovery. Вирішили купити саме джип, а не радянський УАЗ, якого попередньо пообіцяли своєму земляку Віталію Дмитришену. Адже старенька машина, на якій півроку їздив Дмитришен в зоні АТО, вийшла з ладу.

— Я подзвонив знайомим волонтерам, дізнався, який автомобіль має найкращу прохідність. Сказали, що це саме Ленд Ровер Діскавері, — розповідає один з ініціаторів придбання позашляховика Сергій Злощинський. – Виявилось, що він коштує майже десять тисяч доларів в Україні. Тоді зв'язався зі знайомими, які ганяють машини з Європи. Ті спочатку не набагато спустили ціну. Але як тільки дізнались, що автівка поїде в зону АТО, сказали, що віддадуть за стільки, за скільки куплять її за кордоном. Вдалося взяти за дві тисячі доларів.

На благодійному рахунку в Чернівцях не вистачало коштів. Тоді громадські активісти звернулись до сільгоспвиробників та підприємців. Ті надали необхідну суму.

— Благодійний рахунок відкрито ще з весни 2014 року, Чернівецькі активісти відправили в зону АТО джип Land Rover Discovery зауважує співорганізатор збору коштів Вадим Якубовський. – Ми вже неодноразово відправляли нашим бійцям все необхідне. І бронежилети, і куленепробивні каски, і берці, і одяг, і продукти. Машину ж купуємо вперше.
Chernivzi-avto-2
Чернівчани зізнались, що планують придбати ще один позашляховик. А щойно куплений місцеві «запакували» продуктами та іншими речами першої необхідності. За кермо сів сам Віталій Дмитришен, боєць 53-ої механізованої бригади. Він з Мазурівки, приїхав додому у відпустку.

— Дуже дякую своїм землякам, які так швидко змогли зібрати гроші і купити автомобіль, — говорить Дмитришен. — Для мене і моїх побратимів це неоцінений дарунок. Така машина дуже маневрена, і в потрібну мить може зберегти не одне життя.
burghuyky-1
burghuyky-2
Поїхали в зону АТО також і три буржуйки, які виготовляють місцеві майстри в одному з цехів сільгосппідприємства" Колос 22". Готова піч коштує більше півтори тисячі гривень, а виготовлена своїми руками наполовину дешевша. Такі печі користуються популярністю в наших бійців, адже їх легко транспортувати.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення