орден «Народний Герой України» фото

Нагороду загиблого військового лікаря з Козятина отримала його мама

01 серпня 2016, 16:10

15 захисників Батьківщини нагородили орденом «Народний Герой України»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Нагороду загиблого військового лікаря з Козятина отримала його мама

  адміністратор   Додати коментар

Днями у Хмельницькому 15 захисників Батьківщини нагородили орденом «Народний Герой України», на який кошти та срібло збирають патріоти. Серед нагороджених – військовий лікар із Козятина Сергій Кацабін. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на сайт Козятинської міської ради. 

Недержавні нагороди героям та їхнім рідним вручали заступник командувача Сил спеціальних операцій полковник Сергій Кривонос, благодійник Володимир Голоднюк та вінницька волонтерка Луїза Мілованова.

Відзначений нагородою Сергій Кацабін був фельдшером медичної роти Північного територіального управління. Загинув 9 лютого 2015 року біля села Логвінового, потрапивши у засідку терористів разом з екіпажем санітарної машини. Понад рік Сергій Кацабін вважався безвісти зниклим, і весь цей час його тіло покоїлося на кладовищі невідомих солдатів у Дніпрі. Ідентифікувати та перепоховати його тіло вдалося після двічі проведеної експертизи ДНК.

Замість полеглого воїна орден «Народного Героя» отримувала його мама. Про свого сина вона розповідала зі сцени й не стримувала сліз: «Перед загибеллю Сергій приїхав додому та зустрів класного керівника. Той запитав, чи не міг би син залишитись у Козятині. Але моя дитина відповіла, що він — лікар. І служба — це його обов'язок».

Фото прес-служби Козятинської міськради


  адміністратор   01 серп. 2016 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення