зима на передовій фото

Військові на передовій одягнули зимову форму — до заморозків готові

04 листопада 2016, 17:00

 Чи тепло одягнені та ситі наші захисники — дізнавалася кореспондент Vlasno.info

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Військові на передовій одягнули зимову форму — до заморозків готові

    Додати коментар


Цього року синоптики очікують суворої зими із низькими температурами. Це буде вже третя зима для підрозділів Збройних сил України на східних позиціях, позаминулої ночі на Луганщині випав перший сніг. Чи тепло одягнені та ситі наші захисники — дізнавалася кореспондент Vlasno.info.

54 окрема механізована бригада Збройних cил України тримає оборону на Світлодарській дузі на Бахмутському напрямку. Бої у цьому районі точаться щодня, а успішність виконання бойових завдань залежить, зокрема, і від комфору наших захисників.

Боєць із позивним Подолянин із Вінниччини розповідає, що із приходом осінніх холодів та перших заморозків військових забезпечили новими утепленими комплектами одягу.

– Нам не холодно. Нову форму видали, новачків-контрактників забезпечують, коли ті приходять на позиції. Шапки, рукавиці, шкарпетки — все це теж маємо. Поки немає термобілизни, але з часом також підвезуть, – розповідає Подолянин. – Єдине, що турбує: немає матеріалів на облаштування позицій, на інженерні укріплення, та й техніка вже дихає на ладан, потрібно ремонтувати та оновлювати.

Норми забезпечення предметами бойового обмундирування та екіпірування військовослужбовців Збройних cил України прописані у Наказі Міністерства оборони. До бойового єдиного комплекту входять: шапка зимова, рукавички зимові, шарф-труба зимовий, трекінгові зимові шкарпетки, білизна для холодної погоди (сорочка зимова та кальсони зимові), черевики з високими берцями, спорядження та засоби індивідуального захисту тощо.

Важливим є і добовий раціон тих, хто стоїть на східних позиціях. Нещодавно в Міністерстві оборони прозвітували про новий склад та сухі пайки військовослужбовців.

Подолянин на фронті — вже третій рік. Порівняти забезпечення продуктами має з чим.

– Два роки тому такого не було. Про м'ясо можна було лише мріяти, а зараз їмо його щодня. На цивільних посадах люди не завжди так харчуються, – міркує військовий.

Калорійність польових продовольчих наборів нового зразка для військовослужбовців у зоні проведення АТО – понад 4000 кілокалорій в добу.

До раціону включено страви, якими наші бійці звикли харчуватися вдома: борщ, супи, каші гречана з м'ясом, пшенична та перлова, тушкована картопля. Серед смаколиків-нововведень: шоколад, сухофрукти, кава.

Фото зі сторінки у соцмережі Facebook Геннадія Карпюка

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення