в'язниця фото

Донеччанка корегувала вогонь бойовиків: загинув вінницький військовослужбовець

25 квітня 2017, 21:05

Шпигунку засудили до 3,5 років позбавлення волі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Донеччанка корегувала вогонь бойовиків: загинув вінницький військовослужбовець

    Коментарі (1)

Три з половиною роки в'язниці отримала інформаторка бойовиків із міста Торецьк у Донецькій області. Слідством встановлено, що внаслідок її дій загинув військовослужбовець із Вінницької області. Про це інформує Vlasno.info із посиланням на вирок Дзержинського міського суду Донецької області.

У липні 2015 року підсудна встановила контакт зі своєю знайомою, яка знаходилася на тимчасово окупованій території Донецької області, у Горлівці, та була у складі незаконного збройного формування. Домовилися про те, що мешканка Торецька ретельно збиратиме та передаватиме інформацію на "той бік" про пересування та дислокацію військової техніки та військовослужбовців ЗСУ у Торецьку та на його околицях.

Підсудна працювала диспетчером у місцевій службі таксі: тому і збирала інформацію про події у місті в основному від таксистів, які є "вухами міста".

Вона розповідала своїй подрузі, з якою свого часу разом реалізовували косметику, про те, як містом їдуть "Камази" та "Урали", навантажені ящиками із боєприпасами для українських підрозділів; про те, як на одне поле військові привозять самохідні артилерійські установки та проводять обстріли і відбувається це постійно.

Подруга-ДНРівка цікавилася навіть тим, який конкретно рід військ базується на конкретній території, на що підсудна віддзвонювалася вже за кілька годин та повідомляла інформацію. Інколи — навіть надавала поради щодо корегування напрямку обстрілу.

Вже у суді обвинувачена вину визнала частково, а все списала на те, що не розібралася у політичній та військовій ситуації у своєму місті.

Один зі свідків, допитаних у суді, — таксист міста, який підтвердив те, що обвинувачена працювала диспетчером у службі таксі, а коли йшли бої вона запитувала, хто живий, кому потрапило в будинок, кого вбило.

В якості доказу в суді використали і службовий лист Антитерористичного центру при СБУ: там підтверджується, що один із українських підрозділів наприкінці липня 2015 року дислокувався у визначеному мікрорайоні Торецька та був обстріляний незаконними збройними формуваннями з мінометів з боку Горлівки.

"Від обстрілів загинув військовослужбовець, призваний 14 серпня 2014 року Вінницьким міським військкоматом", – йдеться у вироку суду.
Підсудну визнали винною у сприянні учасникам злочинних організацій та призначили покарання: три роки та шість місяців позбавлення волі.

У Вінниці, нагадаємо, слухатимуть справу за обвинуваченням аж п'яти мешканців Торецька: вони також, за версією слідства, шпигували для бойовиків

Фото із архіву Vlasno.info

Коментарі    Оновити список коментарів

Олексій Хіміч
0 # Олексій Хіміч 26.04.2017, 00:56
Правильно, будуть у когось рости діти сиротами без батька, бо тупа дура не розібралась. Не три роки, а мінімум 10 в трудовій колонії.
Відповісти | Відповісти цитуючи | Цитата | Скарга

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення