волонтери ремонтують авто на передову фото

Тульчинські волонтери відвезли на передову шість автівок і збирають гроші на сьому

11 серпня 2017, 08:01

Громадська організація «Волонтерська сотня Тульчинщини» збирає кошти на легковик для армійців на передовій

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Тульчинські волонтери відвезли на передову шість автівок і збирають гроші на сьому

    Додати коментар


Громадська організація «Волонтерська сотня Тульчинщини», на рахунку якої майже півтори сотні поїздок у зону АТО, збирає кошти на легковик для армійців на передовій та просить небайдужих долучатися до ремонту та відновлення машин, які постраждали від обстрілів та вибухівок. За чотири роки війни організація вже зібрала й відправила на передову п'ять машин, а шосту волонтери капітально відремонтували. Про це розповів керівник громадської організації Олег Новіков.

– Відразу після закінчення Майдану найактивніші його учасники зібралися в Тульчині й вирішили, що якось необхідно допомагати хлопцям, які пішли на передову «голі й босі». Тоді ще такого поняття як «волонтер» не було, тому так ми тоді навіть не думали себе називати. Переважно всі були підприємцями, тому першу допомогу збирали серед наших друзів, знайомих та скидались самі. Пам'ятаю, коли почалась анексія Криму й у «Ладижинський Артек» приїхали переселенці звідти. Серед них переважно були жінки й діти, для яких ми тоді зібрали нашу першу волонтерську допомогу – два буси, заповнених фруктами, крупами й молочними продуктами. З того часу почалась наша постійна волонтерська робота, – розповідає Олег Новіков. – У травні 2014-го, коли почались перші військові дії в Слов'янську, нам за досить короткий період вдалось зібрати дві автівки волонтерської допомоги й завезти хлопцям на передову. За весь час возили їм абсолютно все: від шкарпеток – до обмундирування й дощовиків. Я завжди їду за кермом власного буса, особисто був на передовій майже 80 разів.
волонтери ремонтують авто на передову фото
волонтери ремонтують авто на передову фото

Коли кількість охочих долучитися до їхньої справи збільшилась, волонтери вирішили, що хлопцям необхідна якась суттєвіша допомога. Тоді вони почали збирати кошти на автівки, які просто незамінні для військових у зоні бойових дій.

– На перше авто зібрали кошти досить швидко — майже за місяць після того, як оголосили про акцію, нам вдалось зібрати необхідну суму й відправити такий передріздвяний подарунок військовим. Окрім того, що ми купуємо машини, ми їх повністю ремонтуємо й оснащуємо. Замінюємо все – від мастила до ременів безпеки. Так, постійно знаходячи людей, які хочуть допомогти, ми вже купили й відправили на фронт п'ять автівок. Часто, коли їздимо з допомогою на передову, зустрічаємо їх там. Більшість з них уже в дуже поганому стані від пострілів та осколків. На жаль, останнім часом ми зрозуміли, що купувати машину для нас дуже дорого. Тому ми почали ремонтувати пошкоджені машини. Беремо авто на передовій, приганяємо його в Тульчин і повністю ремонтуємо – зварюємо, оновлюємо запчастини та фарбуємо, – каже Олег. – Наразі ми закінчуємо ремонт уже сьомої машини, і до вересня місяця разом з волонтеркою Тетяною Власюк хочемо купити й передати на передову легковик. Якщо є люди, які мають бажання долучитися до допомоги, вони можуть скидати кошти на картку «ПриватБанку»: 5168742351656198 (Тетяна Власюк). Усі звіти ми виставляємо на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Фото надані волонтерами

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення