Збільшились обстріли в зоні АТО

Бойовики зірвали візит місії ООН у Травневе і Гладосове

29 листопада 2017, 10:55

Збільшились обстріли в зоні АТО

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Бойовики зірвали візит місії ООН у Травневе і Гладосове

  адміністратор   Додати коментар


За минулу добу по усій лінії зіткнення зафіксовано 27 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У відповідь українські військовослужбовці 11 разів придушували їхню вогневу активність.

Про це повідомляє vlasno.info з посиланням на інформаційно - аналітичний центр


У результаті ворожих обстрілів один наш боєць загинув, ще двоє – отримали бойові травми.


Як розповів сьогодні вранці речник прес-центру штабу Антитерористичної операції підполковник Василь Лабай, на Луганському напрямку ворог продовжує провокувати українських військовослужбовців до збройних протистоянь на Світлодарській дузі. У вечірній час, здебільшого із піхотного озброєння, противник обстрілював оборонців Зайцевого, Новолуганського та декілька разів – Травневого. Крім того, з мінометів різних калібрів російські найманці вели вогонь на підступах до Трьохізбенки, а з гранатометів і стрілецької зброї – по оборонних укріпленнях біля Жовтого, Новоолександрівки і Катеринівки.


Бойовики не втрачають надії повернути раніше підконтрольні села збільшивши обстріли між населеними пунктами Зайцеве і Гладосове. Цими провокаціями незаконні збройні формування зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації у Травневому і Гладосовому. Ці збройні провокації з боку російських найманців спрямовані у першу чергу на дискредитацію підрозділів Збройних Сил України в очах світового співтовариства з метою звинуватити сили АТО у нібито складній гуманітарній ситуації в цих населених пунктах.


Штаб АТО повідомляє, що у Травневому силами Цивільно-військового співробітництва організовано тимчасовий гуманітарний центр для покращення доставки питної води, відновлення електроживлення та низки інших життєво необхідних питань для місцевого цивільного населення.


На Донецькому напрямку у передмісті Авдіївки впродовж декількох годин зафіксовано обстріли наших позицій ворожим снайпером. З піхотного озброєння окупанти порушували перемир'я неподалік Березового. На Приазов'ї з гранатометів різних типів та стрілецької зброї противник вів вогонь біля Гнутового і Водяного, а з озброєння БМП – поблизу Широкиного.


  адміністратор   29 лист. 2017 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення