Ремонт військового містечка в Гайсині — на плечах благодійників

Ремонт військового містечка в Гайсині — на плечах благодійників

11 березня 2015, 14:37

Міністерство оборони України не надає обіцяні мільйони на ремонт військового містечка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Ремонт військового містечка в Гайсині — на плечах благодійників

    Додати коментар

Аби провести ремонтні та частково будівельні роботи військового містечка номер сто Гайсинського гарнізону потрібно 60 мільйонів гривень.

Оновлення потребують казарми, їдальні, медична частина та інші приміщення. Потрібно також замінити вікна, відновити системи опалення, водопостачання, водовідведення. Ці питання потребують негайного вирішення. Керівництво області та району закликає благодійників "скинутися", аби військові жили у нормальних умовах.

– Керівництво облдержадміністрації звертається з проханням опрацювати можливість добровільного залучення благодійної допомоги для заміни вікон. Кошти акумулюються на рахунках Міжнародного благодійного фонду «Без кордонів». (21100, Україна, м. Вінниця, вул. Свердлова 24, оф. 206, код ЕДРПОУ 37085231 р/р 2600903324647 ВФ ЦФ ПАТ «КРЕДОБАНК», МФО 325365, контактна особа – Павлова Олена Анатоліївна, тел.. 067-430-66-57), – йдеться на сайті Вінницької районної державної адміністрації.

Нещодавно вінницькі підприємці вже встановии у містечку модульні котельні, які працюють на альтернативних видах палива.
mistechko
Наразі у Гайсинському містечку дислокується особовий склад військової частини В4050 у кількості 800 чоловік. За кілька днів у повністю не відремонтованій військовій частині вже має бути дві тисячі.

Збільшити фінансування ремонтно-будівельних робіт Гайсинського військового містечка обіцяють у Міністерстві оборони.

Перший заступник міського голови Гайсина Володимир Бабій розповів, що долучаються до справи військового містечка і благодійники: вони придбали принтер, комп'ютер, канцелярські товари, а труднощі в облаштуванні військового містечка полягають у тому, що раніше військова частина була одного призначення, а стала зовсім іншого.
mistechko1
– Міноборони обіцяло на ремонт 76,5 мільйонів гривень. Так, принаймні, нам повідомили під час наради у Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України. Але свої рішення ця структура міняє двічі на місяць. Намагаються сприяти і місцеві підприємства, як от Гайсинський "Спиртзавод". Перераховано значні кошти (сотні тисяч гривень) на рахунок Вінницького квартирно-експлуатаційного відділу, але постала вимога документального оформлення: немає складених актів виконання робіт у військовому містечку тощо, і всі ті кошти, які були би так доречні у творенні благоустрою режимного об'єкту наразі заморожені, – розповів Володимир Іванович.

У двох казармах вже відновлено теплопостачання, встановлено генератори, але виникають складнощі з бюджетними коштами: вони відсутні. Міські комунальні служби також долучаються до ремонтних робіт: вивозять сміття, ескаватор виділили тощо.

До повноцінної частини військовому містечку залишилось зовсім трохи, на перепоні — кошти для благоустрою частини. Тепер у ній зберігатиметься техніка та озброєння, тренуватимуться та навчатимуться військові.

Нагадаємо, що після двох років "простою" рішенням Генерального Штабу, Міноборони, Головнокомандуючого Збройних Сил України військове містечко відновило свою роботу.

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення