“Бойовики нарощують свої угруповання поблизу Донецька” – РНБО

“Бойовики нарощують свої угруповання поблизу Донецька” – РНБО

24 березня 2015, 16:21
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

“Бойовики нарощують свої угруповання поблизу Донецька” – РНБО

  адміністратор   Додати коментар


Протягом минулої доби відзначається деяке зменшення інтенсивності ворожого вогню на сході України. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко під час щоденного брифінгу.

Водночас напружена обстановка зберігається практично на всіх напрямках у зоні АТО, за винятком східної частини Луганщини.

Особливо неспокійною ситуація залишається у районі Донецького аеропорту – на цей сектор оборони припадає понад половина випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Окрім мінометів та стрілецької зброї, за минулу добу зафіксовано три танкових обстріли та один артилерійський удар незаконних збройних формувань по позиціях українських військовослужбовців.

Також терористи не припиняють спроб захопити селище Широкине під Маріуполем.

Противник продовжує вести активну повітряну розвідку: за минулу добу зафіксовано польоти десяти ворожих безпілотників поблизу населених пунктів Сартана, Маріуполь та Красна Талівка.

За даними розвідки, впродовж останніх днів бойовики нарощують свої угруповання поблизу Донецька. На напрямках Макіївка-Донецьк, Шахтарськ-Донецьк, Донецьк-Красногорівка зафіксовано переміщення колон військової техніки противника, у складі кожної з яких – БМП, артсистеми, вантажівки з боєприпасами і особовим складом, російські танки Т-72 і Т-72Б. Також російська сторона здійснює приведення загонів бандоформувань до стандартів механізованих бригад Збройних сил Росії – зокрема, тривають активні навчання мотострілецьких та артилерійських підрозділів бойовиків.

За минулу добу у ході бойових дій один український військовий загинув, вісім – отримали поранення.


  адміністратор   24 бер. 2015 Друк Коментарі

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення