Василь Гуменюк фото

Бійця батальйону Кульчицького з Вінниччини ігнорують соцслужби

15 вересня 2015, 18:06

"Побутову травму" із 13 переломів ніг приписали вінницькому бійцю

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Бійця батальйону Кульчицького з Вінниччини ігнорують соцслужби

    Додати коментар

Василь Гуменюк родом із села Михайлівка Вінницького району. Активний учасник подій Майдану пішов на східний фронт у рядах перших добровольців. На його рахунку: гора Карачун, звільнення Слов'янська та Краматорська, бої за Дебальцево.

Служив чоловік і на корветі "Вінниця", має звання старшого матроса та розповідає, що дуже втішився, коли почув, що судно готують до ремонту.

Під час третьої ротації, повертаючись із зони АТО, в ніч з п'ятого на шосте січня, по дорозі на Артемівськ, сталася аварія. Зіткнувся КрАЗ та автобус "Богдан". 12 нацгвардійців загинуло на місці, ще один — в лікарні. Кілька бійців отримали численні поранення.
Василь Гуменюк фото

— Під час зіткнення автобуса та КрАЗу пам'ятаю лише "бах" та спалах, — згадує Василь. — Думав, що гранатомет спрацював, звук схожий. Прокинувся у госпіталі Харкова із думками, що в полоні. Але, як виявилося, була аварія. Навколо — турботливі медсестри.

Між іншим, "швидких" викликати не було змоги, тому бійці змушені були зупиняти маршрутки, водії яких відмовлялися везти поранених в найближчий лікувальний заклад. Ті, що вижили та мали більше сил, змушували водіїв доставляти їхніх побратимів до лікарні під дулом автомата.

Василь Гуменюк отримав дев'ять переломів у одній нозі, чотири переломи в іншій. За спиною — 10 операцій, лікування у госпіталях країни, перша група інвалідності. Після аварії стали помітними епілептичні приступи, є проблеми з мовленням, став метеозалежним.
Василь Гуменюк фото
Василь Гуменюк фото

Зараз Василь отримує пенсію резервіста, яка сягає трохи більше двох з половиною тисяч гривень. Має статус учасника бойових дій та інваліда війни.

Проте, розповідає, що до нього жодного разу не приїхали працівники соціальних служб, представники районної ради чи державної адміністрації, виникають труднощі з оформленням земельної ділянки.

Лікар каже, що боєць ходитиме, а Василь не втрачає сили духу, жартує та переконаний: у його країни все буде добре.

— Ми не маємо заднього ходу. Зробивши перший крок, маємо продовжувати. Майдан показав, що ми можемо щось змінювати в цій країні. Треба тільки захотіти.

Попереду у Василя Гуменюка — лікування, пошук дороговартісних медичних препаратів, що їх привозять волонтери з-за кордону, оформлення всіх необхідних документів для отримання пільг, матеріальної допомоги, земельної ділянки тощо. Допомагатимуть йому в цьому вінницькі волонтери із "Автомайдану Вінниччина", які контролюють увагу місцевої влади до демобілізованих бійців з Вінниччини.

А якщо хтось із небайдужих вінничан забажає матеріально допомогти родині Василя Гуменюка, то нижче подаємо номер картки ПриватБанку матері бійця, Валентини Миколаївни Гуменюк: 5168 7572 8665 7913.
Василь Гуменюк фото


Фото Людмили Кліщук

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення