бійці АТО фото

Вінницька влада приховує імена бійців АТО, які отримали земельні ділянки

10 листопада 2015, 10:29

Вінницька міська рада приховала публічну інформацію про імена бійців АТО, які у Вінниці отримали земельні ділянки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницька влада приховує імена бійців АТО, які отримали земельні ділянки

    Додати коментар


Вінницька міська рада приховала публічну інформацію про імена бійців АТО, які у Вінниці отримали земельні ділянки. Тому неможливо перевірити: дійсно ці люди мають відношення до зони бойових дій чи ні.

Щоб дізнатися, хто з воїнів зони АТО отримав земельну ділянку, журналіст vlasno.info відправив кілька інформаційних запитів до виконавчого комітету Вінницької міської ради з проханням надати копії рішень, додатків чи інших документів, які містять інформацію про виділення земельних ділянок учасникам АТО.
землі для бійців АТО фото

Проте, у відповіді чиновники зазначили, що відповідно до ч.2 ст.14 Закону України «Про захист персональних даних» поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи не допускається.
землі для бійців АТО фото

Але чинним законодавством передбачено випадок–виключення: спеціальні норми щодо відкритості інформації, які стосуються комунального, державного майна та бюджетних коштів, якими, у тому числі розпоряджається Вінницька міська рада від імені територіальної громади. Так, згідно ч.5 ст. 6 Закону України "Про доступ до публічної інформації": "Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно".

Тобто, імена бійців АТО, які отримали земельну ділянку комунальної або державної форми власності є публічною інформацію. Після зазначення даної норми закону у запиті, відомості щодо виділених ділянок надали. Проте, замість прізвища та імені було зазначено: Особа 1, Особа 2, Особа 3 і т.д., що все-одно є порушенням Закону "Про доступ до публічної інформації". І навіть після третього запиту імена бійців дізнатися не вдалося: чиновники вперто посилалися на конфіденційність даних.

— У відповідях на ваші інформаційні запити про розподіл земельних ділянок, а також на сайті Вінницької міської ради у рішеннях не вказано ПІБ особи, яка отримала ділянку. Це порушення закону про доступ до публічної інформації, оскільки відповідно до ч. 5 ст. 6 закону про доступ до публічної інформації, а також відповідно до ч. 3 ст. 5 закону про захист персональних даних, така інформація не може бути обмежена у доступі, — каже київський медіа-юрист Людмила Пакратова.
землі для бійців АТО фото
землі для бійців АТО фото
землі для бійців АТО фото
землі для бійців АТО фото
землі для бійців АТО фото
міська ра

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення