Тульчинське виробниче підприємство по племінній справі та тваринництві фото

Скільки державних підприємств на Вінниччині планують «пустити з молотка» цього року

27 травня 2016, 11:10

Цього року на Вінниччині у приватні руки планують віддати одне державне підприємство – «Тульчинське виробниче підприємство по племінній справі та тваринництві»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Скільки державних підприємств на Вінниччині планують «пустити з молотка» цього року

    Додати коментар


Цього року на Вінниччині у приватні руки планують віддати одне державне підприємство – «Тульчинське виробниче підприємство по племінній справі та тваринництві». Про це кореспонденту Vlasno.info повідомили у регіональному відділені фонду держмайна України по Вінницькій області.

Підприємство було засноване 1996 року і займається вирощуванням зернових культур, овочів, розведенням великої рогатої худоби та свиней. Знаходиться у селі Нестерварка Тульчинського району.

Як розповів директор підприємства Віталій Моркляк, підприємство намагаються приватизувати ще з 2010 року. Проте до цього часу так і не спромоглися цього зробити.

– Його мали приватизувати ще наприкінці минулого року, вже було рішення про це. Але знов перенесли, – каже директор. – Згідно із законмо, підприємство мало б перейти до працівників, але з фонду держмайна прийшло розпорядження підготувати підприємство до продажу. Тому нічого конкретного сказати зараз не можу.
Тульчинське виробниче підприємство по племінній справі та тваринництві фото

Згідно із законом, подібні підприємства можуть перейти у приватні руки шляхом перетворення їх у колективні сільські підприємства або акціонерні товариства. В такому разі власниками майна підприємства стають його теперішні та колишні працівники.

За словами директора, підприємство могло б добре функціонувати, будучи і в державній формі власності, якби виконувалися всі програми про відшкодування коштів.

– Є програма, згідно якої відшкодовують закупівлю биків-запліднювачів, відшкодовують запліднення корів у приватному секторі, але воно ж не виконується. Тому в які формі власності нам було б краще зараз сказати важко, – розповів директор.
Тульчинське виробниче підприємство по племінній справі та тваринництві фото

Скільки коштів надійде до державного бюджету від продажу майна підприємства наразі невідомо. Проте у першому кварталі цього року Вінниччина поповнила державну казну на 1 млн 218 770 грн. Саме за таку ціну у четвертому кварталі минулого року продали державне проектно-вишукувальне підприємство «Вінницярибпроект».

Всього, за часи незалежності України, починаючи з 1992 року на Вінниччині у приватні руки віддали близько 600 державних підприємств.

Фото: spfu.gov.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення