Альгірдас Шемета  фото

«У Вінниці від підприємців вимагають забагато документів» – бізнес-омбудсмен

09 листопада 2016, 11:43

Бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета під час візиту до Вінниці поспілкувався із керівництвом області про проблеми місцевих підприємців

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«У Вінниці від підприємців вимагають забагато документів» – бізнес-омбудсмен

    Додати коментар


Бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета під час візиту до Вінниці поспілкувався із керівництвом області про проблеми місцевих підприємців, повідомляє Vlasno.info.

Особливу увагу він приділив увагу зверненням, з якими зверталися до Ради омбудсмена підприємці з обласного центру.

– Нам поки що не вдається владнати питання із регулюванням торгівлі у місті Вінниця. Було декілька звернень, що стосувалися правил торгівлі. Мовляв, у Вінниці вони не повністю відповідають законодавству. Поки що міська влада відмовляється їх змінювати. В нас з нею різне трактування законів: вони вважають, що діють відповідно до закону про місцеве самоврядування, а ми вважаємо, що їм слід керуватися законами, що регулюють торгівлю. В мене прохання до вас за можливості посприяти в цьому питанні, – звернувся омбудсмен до голови Вінницької ОДА Валерія Коровія.

– А ви конкретизуйте, я працював заступником мера Вінниці, – відповів йому посадовець.
зустріч з бізнес-омбудсменом в Україні Альгірдасом Шеметом фото

– Конкретна проблема в тому, що адміністрація вимагає від бізнесу багато дозвільних документів. І ця проблема триває вже довго, – сказав пан Шемета.

В підсумку пан Коровій дав згоду допомогти омбудсмену. Окрім того, сторони домовилися контактувати напряму з будь-яких питань.

Зауважимо, що Рада бізнес-омбудсмена була започаткована в Україні в грудні 2014 року. За цей час з Вінницької області на сайт структури надійшло 10 скарг від підприємців Вінницької області, які стосувалися органів місцевого самоврядування, ДФС, міністерства регіонального розвитку, а також міністерства екології та природних ресурсів.

До повноважень омбудсмена входить відстоювання інтересів бізнесу перед державними органами. Окрім того, він виступає зв'язковою ланкою між підприємцями і владою.

До слова: ще влітку рада підприємців Вінниччини обрала головного бізнес-омбудсмена області .

Фото Олесандра Сашньова

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення