візит саудівського принца у Вінницю фото

Саудівський принц вкладе в сонячну енергетику Вінниччини 30 мільйонів євро

11 травня 2017, 11:05

До Вінниці вчора завітав принц Саудівської Аравії, щоб пересвідчитися, як просувається інвестування у сонячні електростанції на суму в 30 млн євро

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Саудівський принц вкладе в сонячну енергетику Вінниччини 30 мільйонів євро

    Додати коментар

До Вінниці вчора завітав принц Саудівської Аравії, щоб пересвідчитися, як просувається інвестування у сонячні електростанції на суму в 30 млн євро. Згідно з торішним конкурсом на оренду земельних ділянок, перемогу отримала компанія ТОВ "Поларіснет". Для цього представники саудівської компанії приїхали на Вінниччину аби підписати договір із Агенцією регіонального розвитку стосовно супроводу інвестиційної діяльності, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Завдяки реалізації проекту на території Піщанського та Чечельницького районів з'являться сонячні електростанції потужністю 30 Мвт, на яких створять близько 50 робочих місць. Проте, компанія саудівського принца Абдулли Бін Фахд Бін Ялаві Аль Сауда не планує на цьому зупинятися.
візит саудівського принца у Вінницю фото
візит саудівського принца у Вінницю фото

— Нас Вінниччина зацікавила передусім тим, що регіон пропонує прозорі умови ведення бізнесу, а також те, що чимало подібних проектів з розвитку альтернативної енергетики вже були тут успішно реалізовані, — наголосив саудівський принц. — Проте, ми цікавився не лише інвестицією в енергетику. В нас є плани розвитку торговельних відносин між державами.

Радник принца Шаді Адель Абу Зейд також повідомив, що їх візит має на меті й розгляд інших вигідних інвестиційних пропозицій.

— Саудівських інвесторів цікавить чимало напрямків, в яких лідирує Вінницька область, — розповідає директор компанії ТОВ "Поларіснет" Сергій Векірчик.
візит саудівського принца у Вінницю фото
візит саудівського принца у Вінницю фото

Після зустрічі із представниками вінницької влади Сергій Векірчик та заступник директора Агенції регіонального розвитку Інна Загнітко підписали договір про взаємодію, співробітництво та супровід інвестиційної діяльності.

Наразі Вінницька область виробляє найбільшу кількість сонячної енергетики в Україні — близько 20%. На території області лише за останні три роки вже побудували 26 сонячних електростанцій.

Фото Богдана Новака

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення