В Іванівський ОТГ вирощуватимуть свиней із Данії

На Вінниччині відкриють сучасний свинокомплекс за 3 мільйони євро

03 серпня 2018, 20:03

В Іванівський ОТГ вирощуватимуть свиней із Данії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині відкриють сучасний свинокомплекс за 3 мільйони євро

    Додати коментар

Село Іванів, що є центром однойменної ОТГ, Калинівського району Вінницької області ще з часів Російської імперії славилося виробництвом дуже смачної ковбаси. Наразі фермерське господарство «Янівське» відкриває новий сучасний комплекс з вирощування свиней за останніми швейцарськими технологіями. Підприємство буде мати повний закритий цикл, а нові еко-технології оброблення відходів не будуть шкодити навколишньому середовищу. Більше про новий завод розповість кореспондент Vlasno.info.

masokombinat 5 1masokombinat 6 1
Сучасний комплекс зможе вмістити 7 тисяч свиней та хряків. Усе поголів'я буде завезене з Данії. Для них вже створені спеціальні кормові резервуари. До кожної свині кормові суміші будуть подаватись автоматично.

Про своє підприємство із захопленням розказав директор ФГ «Янівське» Олександр Кулик:

– Ми будуємо сучасний комплекс з передовими технологіями. Це буде закритий цикл вирощування свиней. Ми вирощуємо їх аж до забивання та продажу м'яса. Плануємо переробку, але всьому свій час. Кожна свиня буде рости окремо, там стоятимуть кондиціонери та клімат-контроль. Всі відходи йтимуть до спеціального басейну. І там перероблятимуться на біогаз.

masokombinat 14 1masokombinat 11 1masokombinat 12 1
Біогазова установка – це комплекс споруд і технологічного обладнання, які інтегровані в єдину автоматичну систему керованого метанового бродіння.

Всі відходи життєдіяльності свиней будуть йти в один резервуар, з якого й отримують біогаз. За словами пана Кулика, спеціальна плівка зберігатиме температуру та знищуватиме запах. Також відходи будуть розводити з водою, щоб не було смороду на все село.

– Це одностадійний біогазовий комплекс. Одностадійна технологія використовується в більшості підприємств, вона легша. Сам принцип роботи біогазової установки передбачає максимальну автоматизацію і зведення до мінімуму витрат людської праці. Ми плануємо повністю забезпечувати комплекс з вирощування свиней енергією від установки. Якщо енергії буде багато і вдасться отримати відповідний дозвіл, будемо її продавати. Також залишки відходів підуть на виробництво добрив, - каже Олександр Кулик.

masokombinat 1 1masokombinat 21 1
Відходи надходять в приймальний резервуар. У ньому відбувається їх попереднє накопичення, підігрів і ретельне перемішування. Подача сировини відбувається 4-6 разів на добу за допомогою спеціального насоса для рідких і в'язких субстратів. Сам резервуар є газонепроникним, герметичним резервуаром. Для підтримки стабільної температури всередині ферментатор обладнується системою обігріву днища і стін.

masokombinat 19 1masokombinat 22 1
За словами Олександра Кулика, гроші на відкриття нового підприємства взяв із власних заощаджень. На його будівництво витратив близько 3 мільйонів євро.

На підприємстві створять 15-20 нових робочих місць. В планах на майбутнє – повне виробництво ковбаси.

Усюди використовуються сучасні технології зі Швейцарії.

Відкрити підприємство планують вже цієї осені.

Читайте також: Біогаз із соломи хочуть робити німці у Козятині 

Фото: Андрій Оленін

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення