експорт агропродукції фото

«Яблуко в Сингапурі коштує в рази більше» - аналітик агробізнесу у Вінниці

31 жовтня 2018, 14:45

Експерти розповідали про вихід на світові ринки

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Яблуко в Сингапурі коштує в рази більше» - аналітик агробізнесу у Вінниці

    Додати коментар

Щойно аграрій на Вінниччині задумався продавати свою продукцію за кордон, треба випрацювати подальший алгоритм дій. Про перші кроки аграріїв, які хочуть експортувати, розповів у Вінниці аналітик агропродовольчих ринків, міжнародний консультант FAO Андрій Панкратов, повідомляє Vlasno.nfo.

– Раніше основним ринком збуту для нас була Росія, – говорить він. – У 2012-2013 роках об'єм експорту в цю країну був на рівні 12-13 відсотків, а зараз практично дорівнює нулю. І вся агропродовольча група почала шукати інші ринки збуту. Тепер є Азія, Африка та Америка. У тому ж Сингапурі яблуко коштує в кілька разів вище. Відтак, покриває усі витрати на підготовку яблука до експортування.

За словами Андрія Панкратова, коли ми замислюємось про експорт, треба обов'язково вивчити англійську мову.

– Також потрібно вибрати кілька потенційних ринків та фокус співпраці. Далі слід детально вивчити ці ринки, набути контакти. І ідеально було б особисто познайомитись з цими ринками, – наголошує аналітик.

Читайте також: Три тисячі доларів з одного гектара дає "хліб майбутнього".

Фото: business.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення