Зміни в оподаткуванні для виробників сільськогосподарської продукції потрібно було обговорювати з аграріями.

“Потрібно було спитатися аграріїв” - Микола Неїлик про нову систему оподаткування

08 січня 2016, 14:47

Зміни в оподаткуванні для виробників сільськогосподарської продукції потрібно було обговорювати з аграріями.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

“Потрібно було спитатися аграріїв” - Микола Неїлик про нову систему оподаткування

    Додати коментар

Зміни в оподаткуванні для виробників сільськогосподарської продукції потрібно було обговорювати з аграріями. Таку позицію висловив голова департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Неїлик на першій в поточному році прес-конференції ДФС .

Є закон, підписаний президентом, який однозначно треба виконувати, - сказав він. - Але я неодноразово казав, що перехід від спецрежиму оподаткування має бути поступовим. Також він має бути обговорений в кожному господарстві. Потрібно було спитатися аграріїв, бо з такими податками більше продукції піде в тінь.

Нагадаємо, що з 1 січня поточного року, сума ПДВ, визначена аграріям до сплати, буде перераховуватися пропорційно операціям, що привели до його виникнення. Так, при постачанні зернових та технічних культур 85% податку буде нараховуватися до держбюджету, а 15% залишатимуться на спецрахунках фермерів. При постачанні продукції тваринництва 80% ПДВ надходитимуть до держбюджету, а 20 залишатимуться в аграріїв. ПДВ з іншої сільськогосподарської продукції буде нараховуватися у співвідношенні 50 на 50.

Виробники сільськогосподарської продукції з усієї України висловили своє незадоволення змінами до податкового кодексу. Зокрема, вінницькі аграрії взяли участь у мітингах під Верховною Радою

До слова, раніше пан Неїлик розказав Vlasno.Info про поточний стан озимих сільськогосподарських культур на полях області.

opodatkuvannya-ograriiv - 1

Фото: kostanay.palata.kz

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення